You are currently viewing Celjani premočni za mlado ekipo Maribora
  • Post category:Novice

Vijoličasti so v 12. krogu Lige NLB gostovali pri serijskih državnih prvakih iz Celja, ki so v Zlatarogu poskrbeli za nadaljevanje serije zmag v slovenskem državnem prvenstvu (29:24).

Celjani so tekmo začeli zelo odločno in si hitro priigrali lepo prednost. Naši fantje v uvodnih osmih minutah niso prišli do gola in se posledično znašli v v zaostanku s 5:0. Prvi gol na tekmi za Maribor je v 9. minuti dosegel kapetan Tadej Sok, kar je predramilo vijoličaste, ki so se do 14. minute povsem vrnili v tekmo in s tretjim golom Soka na tekmi izenačili na 6:6. V drugem delu prvega polčasa so Celjani znova prevzeli pobudo in si priigrali zares lepo prednost. V 29. minuti je Cokan zadel za 16:9, izid polčasa (17:10) pa je s sedmih metrov postavil David Razgor.

V prvem delu drugega polčasa je celjska ekipa dolgo uspešno držala prednost, ki si jo je priigrala v prvih 30 minutah. Naši fantje so sicer nekajkrat navdušili z lepimi akcijami v napadu, za vztrajnost pa so bili nagrajeni v zadnjih 10 minutah, ko so uspeli ublažiti poraz. Celjani so v 54. minuti povedli s 27:18, a so se Mariborčani do konca tekme s hitrimi akcijami proti premešani domači postavi približali na 29:24 in v Zlatorogu doživeli znosen poraz. Vijoličasti so z dobrim finišom tekme celo dobili drugi polčas z 14:12.

Prvo ime tekme je bil kapetan Maribora Tadej Sok, ki je dosegel 9 golov, s 5 zadetki pa se je izkazal še Izidor Budja. Pri Celjanih sta po 5 golov dosegla Razgor in Cokan.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Zelo slabo smo vstopili v tekmo, Celjani so že v 5. minuti povedli s 5:0. Nato smo se zbrali in izenačili na 6:6, sicer pa smo v prvem polčasu naredili kar 11 tehničnih napak, čeprav smo prav na to cel teden opozarjali igralce. Če v Celju narediš napako, vedno hitro prejmeš gol. V prvem polčasu se je dogajalo prav to, delali smo napake, domača ekipa pa je dosegala gole iz protinapadov ter naredila razliko. Celjani so zasluženo zmagali. V drugem polčasu so se naši fantje ob zaostanku s sedmimi goli sprostili, zaigrali bolj zbrano in brez tehničnih napak. Na koncu smo drugi polčas celo dobili. Kar me danes veseli je igra v obrambi skozi celotno tekmo, moramo pa izboljšati koncentracijo v napadu, kjer prevečkrat izgubimo žogo. Razlog za to pa je seveda naša mladost.”

12. krog Lige NLB
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 29:24 (17:10)
Celje: Strašek, Vujović; Razgor 5, Cokan 5, Mlakar 4, Horžen 4, Načinović 3, Dragašević 2, Mazej 2, Šarac 2, Kodrin 1, Grošelj 1, Ivić, Leban, Cvetko, Čepić.
Maribor: Ferjan, Lorger; Sok 9, Budja 5, Rakita 2, Hočevar 2, Miličević 1, Planinšek 1, Veselinović 1, Žabić 1, Košec 1, Jerenec 1, Blagotinšek, Pungartnik, Hedl, Vogrin.