You are currently viewing Državni prvaki premočen nasprotnik
Foto: Jan Gregorc
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 5. krogu lige NLB gostoval pri RK Gorenje Velenje. Aktualni državni prvaki so tekmo dobili z 38:22.

Tekmo so bolje začeli Mariborčani, ki so prek Anžeta Blagotinška povedli z 1:0, nato pa predvsem zaradi izredno razpoloženega Mitje Janca držali korak z aktualnimi državnimi prvaki. Janc je v uvodnih 12 minutah dosegel kar pet golov in zelo opozoril nase, nato pa so Velenjčani strnili svoje vrste v obrambi, naš napad pa je povsem popustil. Gostitelji so to dobro izkoristili in si priigrali visoko prednost. Gostitelji so na odmor odšli ob izidu 21:11.

Na začetku drugega polčasa se je z dvema obrambama izkazal Gregor Lorger, ampak naša ekipa nikakor ni uspela stopiti visoke prednosti Velenja. Gostitelji so tudi v drugem delu igrali zelo zbrano in nepopustljivo. V finišu obračuna sta zaigrali premešani postavi ene in druge ekipe, Velenjčani pa so obračun dobili z 38:22.

Z 10 goli je bil prvi strelec tekme Matic Verdinek, pri Mariboru se je z devetimi goli izkazal Janc.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Padli smo na celi črti. Tudi začetek ni bil tak, kot smo si zadali. V napadu smo takrat prihajali do zadetkov, v obrambi pa ni bilo tistega, za kar smo se dogovorili. Normalno, ko enkrat padeš v mlin, se vse te zadeve samo še potencirajo. Iz tega je potem težko priti. Ni lahko. Normalno, da boli. Ni pa rezultat tisto, kar najbolj boli. Boli odnos in pa primanjkljaj borbe. Ne glede na to, če določene stvari ne gredo od rok, se to da nadoknaditi z željo in pravim odnosom. Tega pa danes ni bilo in zato tudi takšen rezultat.”

5. krog lige NLB:
RK Gorenje Velenje
– RK Maribor Branik 38:22 (21:11)
RK Gorenje Velenje: Panjtar 6, Taletović 9; Haseljić 5, Tajnik 1, Pajt 4, Velić 1, Starc, Miklavčič, Drobež, Sokolič 5, Verdinek 10, Šiško 4, Grmšek 2, Predović 3, Kavčič 3, Ravnikar.
RK Maribor Branik: Lorger 6, Strašek 3; Knez, Dosedla, Veselinović 1, Sok 2, Kovačec 1, Jerenec, Janc 9, Košec 1, Gregorič 2, Blagotinšek 3, Budja, Hedl 1, Nešić, Rakita 2.