You are currently viewing Matija Golik podaljšal pogodbo z Mariborom
  • Post category:Novice

Še ena kadrovska novica. Vodstvo RK Maribor Branik se je dogovorilo za podaljšanje sodelovanja z Matijo Golikom, ki bo tako tudi v prihodnji sezoni nosil vijoličasti dres.

27-letnik je v Maribor prišel julija 2018 in bil v svoji prvi sezoni v štajerski prestolnici zelo pomemben član udarne zasedbe. Na 22 tekmah Lige NLB je dosegel zavidljivih 58 zadetkov, nato pa imel smolo s poškodbo kolena, zaradi katere je v prejšnji sezoni v državnem prvenstvu zbral vsega šest nastopov in se podpisal pod šest golov.

Golik bo v prihodnji sezoni vsekakor zelo motiviran, da se vrne v vrhunsko formo, to pa bo za Maribor zelo pomembno. Nekdanji nosilec igre v Zametu je v preteklosti navdušil predvsem z izrednim izkoristkom priložnosti, saj je v sezoni 2017/18 v dresu reškega kluba ob 65-odstotnem metu iz igre dosegel kar 132 golov.

Hrvaški organizator igre je po kapetanu Tadeju Soku in Filipu Jerencu tretji nosilec igre, ki je podaljšal pogodbo s klubom.

Matija Golik: »To bo zame tretja sezona v Mariboru. Zelo sem vesel, da smo podaljšali sodelovanje. Lani sem imel veliko smole s kolenom, ki je zdaj super. Zaradi poškodbe sem izpustil prvo polovico sezone, drugo polovico pa je prekinil koronavirus. Meni je premor na koncu dobro del, saj sem dobil priložnost, da se 100-odstotno pripravim in odločno krenem v novo sezono. Moj glavni cilj v naslednjem letu bo, da iz tekme v tekmo napredujemo in da sam igram čim bolje. Jasno si želim, da bomo na koncu prišli do čim boljše uvrstitve v ligi. Navijači lahko pričakujejo borbeni Maribor. Igralci se bomo na vsaki tekmi borili in z ekipnim duhom lovili dobre rezultate. Upam, da bo v novi sezoni na tribunah čim več navijačev. Mi se jim bomo za podporo oddolžili z dobro in borbeno igro.«