You are currently viewing Petek prinaša izredno pomembno tekmo z RD Herz Šmartno
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Reprezentančnega premora je konec, kar pomeni, da se ta konec nadaljujejo boji v ligi NLB. RK Maribor Branik bo v 9. krogu gostil RD Herz Šmartno in tako v svoji dvorani Tabor odigral zelo pomembno tekmo.

Varovanci Luke Žvižeja so med premorom vadili v okrnjeni zasedbi, a ves čas mislili le na to, kako v petek priti do željenega rezultata. Naš trener ima še vedno kar nekaj težav z odsotnimi igralci, a na to ne želi razmišljati. Najpomembnejše bo, da bo naša ekipa igrala osredotočeno in izkoriščala ponujene priložnosti v napadu ter zbranost ohranila tudi v obrambi.

RD Herz Šmartno je na osmih tekmah vpisal eno zmago. Varovanci Aleša Šmejca so v 4. krogu ugnali Slovenj Gradec, preostale oktobrske preizkušnje pa izgubili. V ekipi Šmartnega so v tej sezoni lige NLB štirje igralci dosegli več kot 20 golov. Najuspešnejši je s 26 goli Rok Ribarič.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Bistvenih sprememb ni. Počasi se kompletiramo, a še nismo kompletni. Krpamo vse nastale luknje. Upam, da boto tisti, ki so pripravljeni, naredili vse to, kar smo se dogovorili in kar je pomembno, da v petek točke obdržimo doma.