You are currently viewing Podaljšanje pogodbe z domačim upom – Budja še tri leta v vijoličastem
  • Post category:Novice

Kadrovska novica iz vrst RK Maribor Branik. Klubsko vodstvo se je dogovorilo za podaljšanje pogodbe z Izidorjem Budjo.

Budja je produkt mariborske rokometne šole, zato smo še toliko bolj ponosni, da bo tudi v prihodnje tresel mreže nasprotnikov v vijoličastem dresu.

20-letnik se je s članskim rokometom spoznal že v sezoni 2016/17, resneje pa je začel nase opozarjati dve leti zatem, ko je na 21 tekmah v ligi NLB dosegel 8 golov. V prejšnji sezoni je nakazal, da je pripravljen na članski rokomet, v novi pa je po odličnih pripravah še dvignil raven igre. Zaenkrat je v sezoni 2020/2021 pri 31 golih, najbolj pa je navdušil ob gostovanju v Ljubljani pri Slovanu, ki mu je natresel 9 golov. Izkazal se je tudi na zadnji tekmi s Celjem, kjer je ob 100-odstotnem izkupičku dosegel 5 golov.

Budja, tudi nekdanji kadetski reprezentant, je v tej sezoni na osmih tekmah dosegel 26 golov, od njega pa v prihodnjih letih veliko pričakujemo, zato smo navdušeni in hkrati ponosni, da “Izi” ostaja v našem klubu.

Izidor Budja ob podpisu nove pogodbe: “Občutki ob podpisu nove pogodbe so seveda dobri. S tem sem nadgradil vsa zadnja leta trdega dela. Podaljšanje sodelovanja je dobro zame in za klub, sam pa si najbolj želim, da tudi v prihajajočem obdobju ves čas napredujem. Glavna želja je, da postanem bolj konstanten, trenutno je v moji igri še nekaj nihanj in to želim izboljšati ter ves čas igrati na visokem nivoju.