You are currently viewing V petek gostujemo pri državnih prvakih
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik bo v 5. krogu lige NLB na delu že v petek. Varovance Luke Žvižeja čaka gostovanje pri aktualnemu državnemu prvaku, RK Gorenje Velenje. Obračun je na sporedu ob 18. uri, ogledali si ga boste lahko na Sportklub Slovenija, zagotovljen pa bo tudi spletni prenos.

Mariborska ekipa tako nadaljuje z izredno zahtevnimi izzivi na začetku sezone. Po dvobojih s Celjem, Ljubljano in Trimom iz Trebnjega so zdaj na vrsti še aktualni prvaki iz Velenja. Zasedba Zorana Jovičića je v uvodnih štirih krogih dvakrat zmagala in dvakrat izgubila. Velenjske ose premorejo veliko kvalitete, zato bo za uspeh potrebna maksimalna osredotočenost od začetka do konca tekme.

Naša ekipa je ves teden dobro trenirala in se posvečala odpravljanju pomanjkljivosti v igri, ob tem pa se tudi zavzeto pripravljala na novega tekmeca. Tudi tokrat bo veliko odvisno tako od igre v obrambi kot tudi od zbranosti v napadu.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Čaka nas nov izziv, gostovanje pri aktualnih državnih prvakih. Gorenje iz Velenja je zelo kakovostna, predvsem pa izkušena ekipa. Omeniti velja tudi vratarski tandem, ki je na zelo visokem nivoju. Zato nas čaka težko delo, kajti njihova igra v napadu je zelo prodorna, potrpežljiva, vedno iščejo svoje priložnosti za dosego čim lajžega zadetka. V naši igri pa želimo v napadu odpraviti napake, ki smo jih delali na preteklih tekmah, razširiti njihovo obrambo in prihajati do situacij za strele in dvoboje z njihovimi vratarji.”

Tekma z Velenjem je na sporedu v petek, 8. oktobra, ob 18. uri. Neposredni prenos boste lahko pospremili na Sportklubu 1, zagotovljen pa bo tudi spletni prenos. Gremo Maribor!