You are currently viewing V soboto začetek sezone, prvi izziv predstavljajo Celjani
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika v soboto ob 19:30 pričenjajo z novo sezono v ligi NLB. Mariborčane v 1. krogu čaka gostujoča tekma v Celju, ki jo boste lahko pospremili v spletnem prenosu.

Prvi tekmec v sezoni je RK Celje Pivovarna Laško, ki bo letos lovil povratek na vrh slovenskega državnega prvenstva. Pivovarje je pred novo sezono prevzel Alem Toskić, celjsko ekipo pa odlično pozna naš strateg Luka Žvižej, ki je v finišu prejšnje sezone opravljal vlogo glavnega trenerja pri 24-kratnih državnih prvakih.

Mariborčani so priprave na novo sezono oddelali zelo zavzeto in pod taktirko Žvižeja v zadnjem mesecu in pol stopnjevali formo. Nekoliko spremenjena ekipa iz štajerske prestolnice je na pripravljalnih tekmah kazala dobre predstave, to pa bo zdaj potrebno prenesti tudi na tekme v ligi NLB.

V sezoni si želimo napredka vseh rokometašev v moštvu. Imam nekaj posojenih rokometašev s Celja, nekaj mladih, ki smo jih pripeljali v zasedbo in nekaj izkušenih, ki jim bodo pomagali pri razvoju. Vemo, kaj v rokometu pomeni Celje Pivovarna Laško in zavedamo se njihove kakovosti. Cilj je odigrati tekmo prvega kroga brez strahu in pokazati, kaj smo se v času priprav naučili. Sezono si želimo izpeljati kot smo si začrtali. To pomeni uvrstitev okoli sredine lestvice. Najpomembnejši je napredek članov naše zasedbe iz dneva v dan. Z nizanjem dobrih predstav si bodo pripravili priložnost za odhod kam drugam in to, ko bo primeren čas, tudi naredili,” je v napovedi sezone povedal Luka Žvižej.

Tekmo boste lahko pospremili v spletnem prenosuGremo Maibor!