You are currently viewing Za konec sezone poraz pri državnih prvakih
Jurij Vodušek
  • Post category:Novice

V Velenju se je v Rdeči dvorani zaključila letošnja sezona lige NLB.  Rokometaši Maribora Branik so zadnji obračun proti državnim prvakom izgubili z 29:17.

Državni prvaki so imeli čast, da so zaključno tekmo sezone odigrali pred omejenim številom navijačev v dvorani, pred njimi pa so po tekmi tudi dvignili pokal.

Uvodna četrtina obračuna je bila izjemno pestra, v njej so gostitelji povedli z rezultatom 6:4. Za Maribor je dvakrat zadel Izidor Budja, po enkrat pa Stefan Žabić in Aleksa Veselinović.

Rokometaši Gorenja Velenja so vodstvo s +4 prvič na tekmi dosegli v 19. minuti. Na seznam strelcev se je v isti minuti vpisal tudi Tadej Sok, ki je neuspešno lovil prvo mesto strelca lige NLB. Po nekaj izjemno dinamičnih minutah je minuto odmora zahteval trener Siniša Markota.  Prva sedemmetrovka je v 25. minuti pripadla Velenjčanom, ki so izid tako povišali na 12:6. Končnica prvega polčasa je prav tako pripadla gostiteljem, v njej pa je največ težav Mariborčanom povzročal izjemno razpoložen vratar domačih. Pred koncem polčasa se je med strelce vpisal tudi Nejc Planinšek, tako da sta ekipi na odmor odšli z rezultatom 13:8.

V drugi polčas so domači vstopili zelo zagreti, saj so že v 37. minuti povedli s +8 (18:10). Za Maribor sta v tem času gol dosegla Tadej Sok in Filip Rakita. Nadaljnje minute drugega polčasa so narekovali državni prvaki, ki so v 48. minuti tudi prvič povedli s +10 (23:10).

V zadnjih deset minut igre smo lahko po dolgem času vstopili ob glasnem navijanju s tribun. Tako so domači dobili dodatno motivacijo. Rokometaši Maribor Branika niso izkoristili dvojne obrambe Marka Ferjana v 52. minuti ter dejstva, da so od 53. do 57. minute igrali z igralcem več. Končni rezultat tekme so z golom v zadnji minuti postavili rokometaši Gorenja Velenja, ki so tekmo dobili z 29:17.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Igrali smo koncu sezone primerno. Igralci niso bili zbrani, kar jim tudi ne morem zameriti. Domačini so želeli zmagati pred domačimi navijači in jaz jim čestitam za osvojen naslov državnih prvakov.

26. krog lige NLB
RK Gorenje Velenje
– RK Maribor Branik 29:17 (13:8)

Maribor: Milačić, Ferjan, Lorger; Pungartnik, Zupanič, Planinšek 3, Veselinović 2, Sok 4, Hočevar, Miličević, Blagotinšek, Rakita 2, Budja 2, Hedl, Žabić 2, Lasica.

Velenje: Pajt 5, Tajnik 4, Kavčič 4, Sokolič 3, Slatinek Jovičič 3, Verdinek 2, Drobež 2, Grmšek 2, Ravnikar, Haseljič, Komar, Velić