Rokometni klub Maribor Branik si prizadeva rokomet približati tudi najmlajšim. Tistim, ki šele spoznavajo osnove športa. V sklopu mreže minirokometa smo vadbo rokometa tako pripeljali na mariborske osnovne šole. Vadba je namenjena otrokom, ki še niso del mlajših selekcij rokometne šole RK Maribor Branik, zagotovo pa si želimo, da se med njimi najde tudi kak talent, ki se bo v prihodnjih letih razvil v odličnega rokometaša.

V šoli minirokometa naši usposobljeni trenerji poskrbijo, da je na urah rokometa zabavno in navdušujoče. Otroci tako skozi igro razvijejo gibalne sposobnosti do stopnje, ki jim omogoča uspešno igranje minirokometa in rokometa s prirejenimi pravili.

Naši cilji so razvijanje otrokovih sposobnosti:
– orientacija v prostoru in situacijsko mišljenje,
– koordinacijske sposobnosti (hitrost izvajanja kompleksnih gibalnih nalog, sposobnost hitrega preoblikovanja gibalnih programov, koordinacija rok in nog, timing in agilnost),
– natančnost zadevanja cilja (rokometnega gola ali prirejenega cilja) z rokometno žogo, natančno lovljenje in podajanje na mestu in v gibanju.

Znanje otrok je ob koncu minirokometa primerno za prehod na naslednjo stopnjo – šolo rokometa in priključitev najmlajšim selekcijam RK Maribor Branik.

Oprema, ki jo otroci potrebujejo:
– šolski copati
– športna oprema (kratke hlače in kratka majčka)

Ure minirokometa trenutno potekajo na naslednjih šolah:
OŠ Leona Štuklja
OŠ Franc Rozman Stane
OŠ Slavoje Klavora
OŠ Martina Konšaka
OŠ Tabor 1
OŠ Tone Čufar
OŠ Ludvika Pliberška
OŠ Prežihov Voranc
OŠ Rada Robiča

Trenerji na osnovnih šolah so:
Jože Perčič 041 367 779
Žiga Lesjak 031 655 027
Primož Hoenigman 041 843 611
Alojz Blažič 040 696 853

Vadba je na vseh šolah BREZPLAČNA, za vključitev v mrežo minirokometa pa se obrnite na e-naslov joze.percic@rk-maribor.si ali na tel: 041 367 779.