You are currently viewing Adrijan Miličević bo zaigral v finalu mladinskega SP
  • Post category:Novice

Eden izmed novincev v vijoličasti zasedbi za sezono 2019/2020, Adrijan Miličević, ima za sabo odlično poletje. S hrvaško mladinsko reprezentanco se je uvrstil v finale svetovnega prvenstva!

Nadarjeni krožni napadalec, sicer tudi kapetan hrvaške mladinske reprezentance, ki se je v Maribor preselil iz makedonskega Metalurga, v zadnjih 12 dnevih odlično igra na svetovnem prvenstvu v Španiji. Hrvaška si je v soboto z zmago proti Portugalski zagotovila svoj prvi finale v tej starostni kategoriji, naši južni sosedje pa bodo naslov lovili v nedeljskem derbiju s Francijo.

Miličević je bil v vseh mlajših hrvaških selekcijah pomemben člen ekipe. Ob letošnji uvrstitvi v finale svetovnega prvenstva za igralce do 21 let je bil leta 2016 uvrščen v idealno postavo kadetskega evropskega prvenstva, na katerem je gostiteljico Hrvaško v finalu premagala prav Francija. Miličević je na omenjenem turnirju zabil 23 golov. 191 centimetrov visoki krožni napadalec je v lanski sezoni zaigral tudi v elitni Ligi prvakov, v kateri je za Metalurg dosegel 11 golov.

21-letnik nam bo več o vtisih iz Španije zaupal, ko se ekipi pridruži na pripravah, danes pa ga boste lahko pospremili v finalu mladinskega SP-ja, ki se začne ob 16.30 (prenos na Sportklub 1).