You are currently viewing V mariborska vrata bo stopil mladinski evropski prvak
Foto: Slavko Kolar
  • Post category:Novice

Po odhodu Marina Đurice je klub pričakovano poiskal zamenjavo na vratarskem mestu. V štajersko prestolnico prihaja Mark Ferjan, ki je v zadnjih letih igral v Nemčiji.

Slovenski mladinski reprezentant se v domače okolje vrača po petih letih. Obetavni vratar je že leta 2014 prestopil v Fuchse Berlin, v zadnjih dveh sezonah pa kot posojeni igralec branil vrata drugoligaša Emsdettna.

Mark Ferjan je nase vedno opozarjal tudi v mlajših kategorijah slovenske reprezentance, kjer je največji uspeh dočakal leta 2018, ko je s Slovenijo na domačem mladinskem evropskem prvenstvu osvojil zlato medaljo. Na letošnjem mladinskem mundialu je Ferjan s Slovenijo osvojil peto mesto.

Mark Ferjan o prestopu v Maribor: “Zelo sem vesel, da se po petih letih vračam v Slovenijo. Mariboru bi se zahvalil za ponujeno priložnost. Rad bi redno igral in napredoval, zato sem začutil, da je to prava poteza. S svojimi obrambami bi rad ekipi pripomogel k čim boljši uvrstitvi v državnem prvenstvu, kjer nas znova čaka boj za mesta, ki vodijo v Evropo.

21-letnik, ki je to poletje Slovenijo uspešno predstavljal na mladinskem svetovnem prvenstvu v Španiji, je z vijoličastimi podpisal triletno pogodbo.

Marko Šibila, trener RK Maribor branik, o novem vratarju: “Mark je borben in visoko motiviran vratar z dobro tehniko. Hitro se je odločil za pogumno potezo in se že v mladosti preselil v tujino, kjer je iskal izzive v okoljih, ki so drugačna od slovenskega. Zdaj se vrača v 1. NLB ligo, ki je zelo kvalitetna in igralcem ponuja priložnost napredka. Za Marka bo igranje v prvoligaški ekipi z ambicijami vsekakor izziv in prepričan sem, da se bo želel hitro dokazati. Nase je že večkrat opozoril v mladinski reprezentanci in verjamem, da bo tudi pri nas pustil dober vtis.

Ferjan se je za selitev v tujino odločil že leta 2015, ko je pri 16 letih Ljubljano zamenjal za nemško prestolnico. Pri Füchseju so bili vedno navdušeni nad njegovo profesionalnostjo, Ferjan pa je bil za trud nagrajen pri 18 letih, ko je prvič sedel na klop članske ekipe nekdanjih klubskih svetovnih prvakov. Vratar mlade slovenske reprezentance je že hitro dokazal, da mu ambicioznosti in odločnosti ter drznosti ne manjka, zato se lahko vsekakor veselimo njegovega doprinosa v vijoličastem dresu.

Klub bi se rad ob potrditvi tega prestopa zahvalil tudi igralčevemu zastopniku Matiji Nemetzu, ki je bil posrednik tudi ob prestopu Marina Đurice v Nemčijo.