You are currently viewing Tesen poraz v Škofji Loki
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na zaostali tekmi 6. kroga Lige NLB s 23:21 izgubili proti zasedbi RD Urbanscape Loka.

Trener Siniša Markota je napovedal zelo zahtevno tekmo in Urbanscape Loka je v svoji dvorani dokazala, da gre za zelo neugodnega nasprotnika. Domači so takoj prevzeli pobudo bolje odprli tekmo. V 5. minuti so povedli s 3:1, gol Jamnika pa je predramil vijoličaste, ki so se hitro pobrali in v 10. minuti po golu Košca povedli s 3:4. Sledile so napete minute, ko sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, prvi polčas pa se je končal z golom Veselinovića, ki je Maribor približal na zaostanek 10:9.

Tudi začetek drugega dela je bil zelo izenačen. V vratih Maribora je nekaj obramb vpisal Lorger, tudi na nasprotni strani pa smo videli nekaj dobrih posredovanj domačih vratarjev. Mariborčani so v 35. minuti prek Soka znova povedli, v 41. minuti pa je Budja zadel za 12:15. To je bila tudi najvišja prednost gostov na današnji tekmi. Na žalost so varovanci Markote nato popustili, kar je mlada in hitra ekipa Urbanscape Loke znala izkoristiti. Gostitelji so v zadnjih 10 minut vstopili s prednostjo 19:17, v 54. minuti pa povedli celo z 21:17. Maribor je nato lovil tekmeca, a je za ugoden rezultat na žalost zmanjkalo časa. Končni izid 23:21 je postavil kapetan Maribora Tadej Sok.

Prav Sok je bil z 8 goli prvi strelec tekme, na drugi strani jih je 7 dosegel Grega Jamnik.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Današnjo tekmo v Škofji Loki smo izgubili v napadu. V zadnjih 15 minutah drugega polčasa igralci niso bili skoncentrirani, zapravili smo tudi tri ali štiri čiste priložnosti in naredili nekaj napak v obrambi. Loki moram čestitati na zasluženi zmagi. Mislim, da se je nam zelo poznala sobotna težka tekma v Ribnici, na kateri se je naša ekipa izpraznila tako psihološko kot fizično. Nasprotnik je izkoristil prost vikend, kar se je v zadnjih minutah poznalo na igrišču. Fantom lahko vseeeno čestitam, ker so na igrišču pustili srce.”

6. krog Lige NLB
RD Urbanscape Loka – RK Maribor Branik 23:21 (10:9)
Loka: Juričan, Dolenc, Čopić; Jamnik 7, M. Jesenko 4, Mali, 4, A. Jesenko 3, Pipp 1, Bergant 1, Nikolić 1, Dolenc 1, Gartner 1, Šilc, Jeseničnik, Yankovskyy.
Maribor:  Lorger, Ferjan; Sok 8, Košec 4, Budja 3, Rakita 2, Veselinović 2, Žabić 2, Miličević, Hedl, Planinšek, Pungartnik, Blagotinšek, Jerenec, Hočevar. Vogrin