You are currently viewing Za konec sezone poraz v Novem mestu
Fotor: Gašper Simonič
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je sezono 2022/23 sklenil z gostovanjem pri Krki, ki je obračun v dvorani Marof dobila s 34:30.

Tekmo je z golom odprl Jan Kovačec, nato pa so sledile črne minute, ki so bile, kot se je izkazalo na koncu, usodne v boju za točke. Krka je dosegla sedem zaporednih golov, strelski post Maribora pa je v osmi minuti prekinil Leon Gregorič. Naša ekipa se je nato ves preostanek prvega polčasa uspešno vračala, a potrošila ogromno energije. Nagrada za borbenost je prišla prav ob koncu, ko je Vid Kačičnik zadel za izenačenje (19:19), tik pred odmorom pa se je z obrambo izkazal še Luka Zupančič, ki je zaustavil sedemetrovko.

V drugi polčas smo posledično vstopili samozavestno in prek Tea Jezernika povedli z 19:20. V uvodnih petih minutah nadaljevanja napada nista bila razpoložena, po naši minuti odmora in po seriji zapravljenih priložnosti pa je Krka znova povedla. Gostitelji so nato v igri gol za gol narekovali ritem, v 43. minuti pa prek Tilna Kukmana povedli s 26:24. V manj kot dveh minutah je Krka dosegla tri zaporedne gole in v zadnjo četrtino dvoboja vstopila s prednostjo štirih golov (28:24). Ko je Avsec 11 minut pred koncem zadel za 31:24, je bilo vse odločeno. Naši fantje se sicer niso predali, a energije za še en povratek ni bilo. Na koncu je ekipa ublažila poraz, Krka je slavila s 34:30.

Prvi strelec tekme je bil z 11 goli član Krke Uroš Knavs, v naši zasedbi pa je največ golov vpisal Filip Jerenec (8).

Jernej Avsec, igralec MRK KRKA: “Vesel sem, da se je sezona končala na tak način, kot se je. Z zmago in vrhunskim rezultatom, ki smo ga naredili kot ekipa. Biti četrti v državnem prvenstvu, tretji v pokalnem tekmovanju je izjemen uspeh. Veselim se tudi igranja v evropskem pokalu. Pred zadnjo tekmo v sezoni smo si rekli, da bomo odigrali sproščeno, za našo dušo. Zahvalil bi se vsem, ki so nas v letošnjem letu bodrili s tribun in verjamem, da bodo tekme v prihodnji sezoni še lepše in atraktivnejše tudi za gledalce.”

Tadej Sok, igralec RK Branik Maribor: “Tudi današnja tekma je bila v stilu naše sezone. Odigrali smo toplo-hladno, na koncu pa je potrebno čestitati domači ekipi Krke. Zasluženo so zmagali in še enkrat več dokazali, da so že celotno sezono boljša ekipa. Po eni strani smo žalostni, da se končuje tako, kot se… Življenje gre naprej, Krki pa še enkrat iskrene čestitke za osvojeno četrto mesto.”

26. krog lige NLB:
MRK Krka – RK Maribor Branik 34:30 (19:19)
Krka: Rauh 5, Brajer 6, Blaževič; Knavs 11, Stanojević 5, Nosan 4, Avsec 4, Kukman 3, Rašo 3, Bradeško 2, Vukić 1, Grojzdek 1, Lončar, Majstorović, Windischer, Ernestl, Matko.
Maribor: Strašek 2, Zupančič 8, Lorger; Jerenec 8, Sok 5, Jezernik 4, Kovačec 3, Gregorič 3, Kačičnik 3, Budja 2, Hedl 2, Razgor, Košec.