You are currently viewing Na zadnji domači tekmi v sezoni tesen poraz proti Slovenj Gradcu
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Na tekmi 25. kroga lige NLB smo se v dvorani Tabor čustveno poslovili od kapetana Tadeja Soka, najboljšega klubskega strelca Simona Razgorja in od Filipa Jerenca, Izidorja Budje, Nejca Planinška ter Jureta Hedla. Po kratki slovesnosti pred začetkom tekme z RK Slovenj Gradec je nato sledil oster boj za nujno potrebne točke v boju za obstanek.

Vsi igralci, ki se po sezoni poslavljajo od našega kluba, so pred tekmo v dar prejeli spominske fotografije. S tribun dvorane Tabor jih je z aplavzom pospremilo tudi lepo število navijačev. Kapetan Tadej Sok se sicer od Maribora poslavlja po 11 sezonah, v katerih je postal pravi vodja slačilnice in sodeloval pri velikih uspehih. Simon Razgor, najboljši klubski strelec, je v dresu Maribora sodeloval pri največjih uspehih (finale Pokala Slovenije, četrtfinale EHF pokala) in prav tako postal prava legenda. Poslovili pa smo se tudi od fantov, ki so bili v zadnjih letih nosilci igre in so še kako povezani tudi z lokalnim okoljem. Vsem štirim (Jerenec, Budja, Planinšek in Hedl) želimo vso srečo pri nadaljevanju karier.

Foto: Dajnko Photography

Po kratki slovesnosti sta se ekipi podali v boj za točke lige NLB. V tekmo smo bolje vstopili gostitelji. Po sedmih minutah smo vodili s 5:2, med strelce pa so se takoj vpisali Budja, Razgor in Sok. Kar nekaj pomembnih obramb je hitro nabral izkušeni Gregor Lorger, kljub temu pa je v 20. minuti Slovenj Gradec izid poravnal na 12:12. V 26. minuti je Lorger s peto obrambo preprečil prvo vodstvo gostov in ohranil izid 14:14. Izidor Budja je v naslednjem napadu zadel za vodstvo s 15:14, sledila pa je še 7-metrovka, ki jo je realiziral Teo Jezernik. Maribor je povedel s 16:14. Do konca prvega dela je še enkrat zadel Jezernik, pred zadnjim napadom gostov pa je z minuto odmora odreagiral trener Ivan Vajdl. Po njej je bil natančen Jaroš Bulovič, ki je postavil izid polčasa (17:16).

Drugi polčas so z dvema zaporednima goloma odprli gostje in drugič na tekmi povedli. V 34. minuti je za 17:18 zadel Žan Šol. Sledile so minute zaznamovane z napakami, rezultat pa se je redko spreminjal. V 42. minuti je Yankovskyy najprej zadel za novo vodstvo gostov, nato pa je obrambo Lebna izkoristil še Vid Levc in Slovenj Gradec je prvič na tekmi vodil z dvema goloma (20:22). Črne minute za mariborski napad so se nadaljevale, kar so gostje s pridom izkoristili in v zadnjih 15 minut tekme vstopili s prednostjo štirih golov (20:24). Ko je Starc v 47. minuti zadel za 20:25, je Luka Žvižej odreagiral z minuto odmora. Mariborski napad se tudi po njej ni takoj sestavil. Šele v 51. minuti je skoraj 13 minutni strelski post prekinil Jan Kovačec in zmanjšal zaostanek na 21:26. Matic Košec je v izteku 52. minute zadel in poskrbel za izključitev Vida Levca ter Mariboru priigral igro z dvema igralcema več v napadu. Napeto končnico je napovedala še izključitev Jaroša Buloviča, ki je varovancem Žvižeja omogočila izredno napadalno igro. Dva zaporedna gola je hitro dosegel Teo Jezernik (24:26). Festival izključitev se je nadaljeval v 55. minuti, ko sta bila izključena Šol pri gostih in Budja pri Mariboru. V finišu tekme se je razigral še vratar Denis Strašek, ki je nekajkrat zaklenil mariborska vrata. Ekstremno dolg napad je v 57. minuti za goste uspešno zaključil Lampret, a se Maribor ni predal. V novi infarktni končnici v dvorani Tabor je nato žal zmanjkalo moči za popoln povratek in Slovenj Gradec je slavil z 28:26.

Za igralca tekme je bil izbran Aljaž Lampret. Prvi strelec Maribora je bil s šestimi goli kapetan Tadej Sok, Lampret jih je na drugi strani vpisal sedem.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Pred tekmo ni bilo veliko za računati. Vedeli smo, da je bil to zadnji vlak, ki smo ga imeli. Od njega smo se med tekmo oddaljili, nato smo se skoraj prijeli in skočili nanj, ampak se stvari na žalost niso poklopile. Mislim, da smo v letošnji sezoni na podoben način izgubili veliko tekem. Včasih stvari ne stečejo po željah. Naredili smo vse, da bi dosegli zastavljene cilje. Imeli smo veliko težav, o katerih bomo govorili drugič. Še naprej smo bili v igri, a ponujenih priložnosti nismo znali izkoristiti.”

Ivan Vajdl, trener RK Slovenj Gradec: “Svojim fantom moram čestitati za borbo po dveh nepričakovanih porazih. Dobro so se pobrali in odigrali na svojem maksimalnem nivoju. Kazali so željo po dokazovanju. Na začetku drugega polčasa smo si tudi zaradi nekaterih obramb našega vratarja in dobre igre priigrali lepo prednost. Na koncu se je izkazal tudi domači vratar Strašek, presekale so nas izključitve. Igrali smo tudi s tremi izključenimi igralci. Moram priznati, da se je Maribor dobro upiral, a smo na koncu zasluženo zmagali.”

25. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec 28:26 (17:16)
Maribor: Zupančič, Lorger 5, Strašek 10; Jezerrnik 5, Sok 6, Kovačec 2, Jerenec 3, Košec 3, Gregorič 1, Kačičnik, Budja 4, Razgor 2, Hedl.
Slovenj Gradec: Leben 9, Smolnikar; Cvetko 3, Bulovič 5, Majcen 1, Velić 2, Levc, Šol 1, Kotar 1, Svečko 2, Lesjak, Starc 3, Komar, Pelko, Lampret 7, Yankovskyy 1.