You are currently viewing V končnici za prvaka najprej v Velenje
  • Post category:Novice

S petkovo tekmo 1. kroga, ko rokometaši mariborskega Branika gostujejo pri velenjskem Gorenju, se pričenja končnica za prvaka v Ligi NLB. Velenjčani so favoriti srečanja, a tudi Mariborčani ob dobri formi ne skrivajo ambicij po osvajanju točk.

Pričenja se sklepno dejanje letošnjega moškega državnega prvenstva v rokometu. V končnici za prvaka se bo 6 najboljših moštev po rednem delu Lige NLB pomerilo v 10-ih krogih, v prvem že ta konec tedna. In če naj bi praviloma prva tri mesta bila že rezervirana za Celje, Velenje in Ribnico, čeprav teoretično točkovni zaostanek do 3. ali celo 2. mesta ni nedosegljiv, pa se bodo Maribor, Koper in Škofja Loka udarili za še morebitno zadnjo vstopnico za evropska tekmovanja v prihodni sezoni. »To ne bi dajal v ospredje. Mi se osredotočamo na svojo igro in da v čem večji meri popravljamo napake iz prejšnjih tekem. Posledica tega so tudi dobri rezultati. Želimo nadaljevati v tej smeri ter pri tem tudi v končnici zbrati čim več točk. Potrebno se je zavedati, da je v tej končnici vseh 6 ekip zelo močnih in vsaka tekma bo za vsakega igralca nek napredek. Verjamem, da se fantje veselijo te končnice in da bo vsaka tekma poseben izziv za vsakega.« je po uvrstitvi v končnico za prvaka dejal trener RK Maribor Branik Marko Šibila.

Mariborčani v premiernem srečanju končnice odhajajo na gostovanje k favoriziranemu Gorenju, ki so se mu v rednem delu kar dobro zoperstavili, še posebej v domačem Taboru, kjer so bili zelo blizu remija. Tudi tokrat zna biti še kako zanimivo. »Velenjčani so, posebej potem ko so se tudi rezultatsko stabilizira, favoriti srečanja. Imajo zelo širok igralski kader s pokritostjo na vseh igralnih položajih. Mi bomo na tej tekmi iskali najboljše rešitve proti tako kakovostnemu moštvu. Seveda pa v Velenje ne odhajamo z »belo zastavo« in če se nam bo ponudila priložnost bomo jo zgrabili z obema rokama. Vseeno pa je najbolj pomembno, da v tem prvem srečanju končnice damo vse od sebe in da fantje pustijo srce na parketu ter tako naredimo dobro podlago za tekme, ki nas čakajo v nadaljevanju.« je zaključil Šibila.

Srečanje med RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik se bo v petek 23. marca v velenjski Rdeči dvorani pričelo ob 20. uri in 15 minut, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na 2. programu TV SLO.