You are currently viewing Šibila: Prvi del priprav bi ocenil zelo pozitivno
  • Post category:Novice

Članska ekipa je vstopila v tretji teden priprav na novo sezono. Za nami je tudi že prva pripravljalna tekma, trener Marko Šibila pa je z do zdaj opravljenim delom izredno zadovoljen.

Prvi del priprav bi ocenil zelo pozitivno. Kot sem povedal po prvem treningu, so fantje na priprave prišli v dobrem stanju. Težav s poškodbami nismo imeli in jih na srečo še vedno nimamo. Hitro smo lahko stopnjevali obremenitve na vseh treningih. Morebitne težave rešujemo sproti, v glavnem pa je prvi del priprav prinesel tisto, kar smo si želeli,” o napredku razmišlja naš trener.

Za strokovno vodstvo je vedno izziv, ko se ekipi priključijo novinci. Naša zasedba bo v prihodnji sezoni kar pošteno spremenjena, Šibila pa je zaenkrat zelo zadovoljen z delom vseh novih igralcev.

Vsi novinci so se dobro vključili v ekipo, zaenkrat ni bilo nobenih posebnih težav. Fantje so hitro sprejeli naš način dela, kar je zelo dobro. Vedno se bojimo, da bi se lahko ob spremembah ekipe pojavile težave. Spremembe prinašajo tudi nek stres v skupino, ampak do tega trenutka lahko potrdim, da se je v garderobi hitro ustvarila neka kompaktna celota.

Prva pripravljalna tekma proti Turdi (zmaga z 32:31) je nakazala, da bo Maribor tudi v tej sezoni igral zelo lep rokomet, do konca pripravljalnega obdobja pa vijoličaste čaka tudi kar nekaj zanimivih tekmecev.

Naša metoda dela je, da z žogo vadimo že od samega začetka. Zdaj nas čakajo treningi, na katerih bo še večji poudarek na taktiki in uigravanju. Čaka nas kar nekaj pripravljalnih tekem. Pred nami je nekako najbolj naporen teden in vrhunec teh priprav. Odigrali bomo tri zelo močne pripravljalne tekme, na katerih bodo priložnost dobili vsi. Rezultat na teh obračunih nikdar ni v prvem planu, bomo pa izvedeli, kje smo. S tem se bomo do konca priprav nato tudi lažje posvetili tistim stvarem, ki jih bo potrebno izboljšati, da bomo začetek sezone pričakali vrhunsko pripravljeni.