You are currently viewing Mariborčani na začetku priprav v dobri formi, padel beloruski velikan
RK Maribor
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribora so na pripravljalni tekmi v Podčetrtku s 34:30 premagali beloruskega velikana SKA Minsk.

Za naše fante je bila to druga pripravljalna tekma, na kateri so prišli še do druge zmage. Na uvodnem obračunu v pripravljalnem obdobju so varovanci Marka Šibile z 32:31 premagali Turdo.

Tokratni nasprotnik je bil zares renomiran, saj je SKA Minsk v svoji zgodovini kar trikrat osvojil elitno ligo prvakov (1987, 1989 in 1990). Gre za klub z izredno visokim proračunom, za katerega igra tudi brat Sergeja Rutenke, Denis. Beloruske podprvake je letos ob Rutenki okrepil še Sergej Šilovič, izkušeni beloruski reprezentant, ki je predtem igral za Meškov iz Bresta. Vse to se na igrišču ni poznalo, saj so naši fantje igrali zares dobro. V napadu so z raznolikimi akcijami pridno polnili mrežo nasprotnika in se na koncu veselili zaslužene zmage.

RK Maribor
RK Maribor

Med vijoličastimi je bil najbolj razpoložen Andraž Velkavrh, ki je dosegel šest zadetkov, nase pa opozoril tudi z nekaj izjemnimi asistencami. S petimi goli se je izkazal Jan Sivka, po štirikrat pa sta bila natančna še Filip Jerenec in kapetan Tadej Sok.

Vratarja, oba novinca v ekipi, sta se izkazala s 15 obrambami. Martin Kocjančič jih je zbral osem, Mark Ferjan pa sedem.

RK Maribor Branik – SKA Minsk (34:30)
Strelci: Velkavrh 6, Sivka 5, Jerenec in Sok 4, Miličević, Budja in Zugan 3, Kljun in Jerebie 2, Ranevski in Planinšek 1.

RK Maribor
RK Maribor