You are currently viewing Čudič končal kariero
  • Post category:Novice

Vratar mariborskega Branika Gregor Čudič je športne copate obesil »na klin« in se odločil, da pri 38-ih letih konča z igralsko kariero.

Čeprav bi pri svojih 38-ih letih, glede na svojo formo in izkušnje, še vedno lahko stal med vratnicama, pa se je Celjan v vijoličastem dresu, odločil zaključiti svojo igralsko kariero. »Odločitev vsekakor ni bila lahka, ampak pretehtalo je tudi to, da so pred mano novi izzivi tesno povezani rokometom, ta zadeve pa sem počel že tudi v zadnjih dveh sezonah v Mariboru. Zagotovo bom pogrešal vso to dogajanje kot vratar v moštvu, a potrebno je pogledati v prihodnost in začeti novo zgodbo.«je dejal popularni Čuda, ki je v zadnjih 14-ih sezonah polovico prebil v Ormožu in polovico v Mariboru »Oba kluba sta mi zelo prirasla k srcu in z obema sem dosegal lepe uspehe. Ormož kot manjše mesto diha z klubom, saj je to tam prvi šport. Zagotovo je 3. mesto v državnem prvenstvu takrat v močni konkurenci lep dosežek. Kar se pa tiče Maribora pa mi je bilo čast igrati z mnogimi vrhunskimi igralci, ki imajo sedaj v evropskih klubih in reprezentancah pomembne vloge. Igrali smo v Evropi, prišli do četrtfinala Pokala EHF, osvojili 2. mesto v pokalu, bili dvakrat tretji v prvenstvu, skratka odlični rezultati. Mesto in tukajšnji ljudje so mi prirasli k srcu, v katerem bo Maribor imel zame vedno posebno mesto.« dodaja Čudič, ki pravi da bo še naprej ostal tesno povezan z rokometom. Gregor Čudič je v svoji bogati igralski karieri zraven Maribora in Ormoža igral še v rodnem Celju, Radečah, Pivki ter v Franciji, Švici in sosednji  Avstriji.

V RK Maribor Branik se Gregorju Čudiču zahvaljujemo za 7 let zvestobe v katerih je pustil globok pečat in dodal svoj delež pri vseh uspehih. Prav tako pa mu želimo obilo uspeha pri novih izzivih, ki so pred njim.