You are currently viewing Zadnji trening stare in pogled v novo sezono
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so opravili še zadnji trening v sezoni in ravno na dan, ko je bil izveden žreb za novo sezono državnega prvenstva. Branikovci tako odhajajo na zaslužen odmor, dodobra pa je znana tudi podoba moštva, ki naj bi bila konkurenčnejša zasedbi ob koncu, sedaj že minule sezone.

Slab mesec po zadnji uradni odigrani tekmi v državnem prvenstvu vijoličasti rokometaši odhajajo na poletni odmor. »Ti zadnji tedni so bili namenjeni vzdrževanju kondicijske priprave in tudi tehnično-taktičnih sposobnosti. Smo pa na treninge priključili kar nekaj mladih igralcev, ki so tako imeli možnost spoznati kako se dela na še višjem nivoju. Želimo si namreč, da bi naslednjih sezonah v članski ekipi igralo čim več Mariborčanov. Eden izmed teh, ki bo zagotovo priključen članom je kadetski reprezentant Izidor Budja na katerega računamo zelo resno.« je dejal mariborski strateg Marko Šibila, ki je ob tem izpostavil zgodovinsko uvrstitev mladincev mariborskega Branika v 1. Ligo. »To je velika stvar za mlade igralce, ki bodo tako imeli možnost za še boljši razvoj in s tem priložnost, da postanejo še bolj konkurenčni za nastop pri članih.«

Dejstvo je, da v vodstvu RK Maribor Branik niso zadovoljni z razpletom sedaj že minule sezone. V smeri, da bi v prihodnji sezoni bili bolj konkurenčni v obeh domačih tekmovanjih je vodstvo v sodelovanju s strokovnim štabom že zavihalo rokave in že dodobra kreiralo moštvo za prihajajočo sezono. »Odšla sta oba krožna napadalca Kristjan Bezgovšek in Matko Rotim, ki ju bosta zamenjala Madžar z romunskimi koreninami Iulian Jerebie iz Csurga in mladi Stefan Žabič iz Celja. Na levem krilu ne bo več Davida Bogadija, ki ga bo zamenjal Velenjčan iz Slovana Tine Marušič, prav tako pa v moštvu ne bo več Andraža Keteja, Adnana Sivića in Gregorja Čudiča, ki je igralsko kariero zamenjal s trenersko. Celotna podoba pa bo znana neposredno pred pričetkom priprav.« tako o tem Šibila, ki seveda računa tudi na vrnitvi po poškodbah Nikole Ranevskega in Žana Šola.

Državno prvenstvo bo s ponovnim sodelovanjem Celja in Velenja, že v rednem delu, zagotovo še bolj zanimivo. »Po 2 letih se nam ponovno obetajo obračuni že od začetka sezone z dvema najuspešnejšima moštvoma v zadnjih letih. To smo si vsi želeli in menim, da tudi obe moštvi tega ne bosta obžalovali. To je seveda še dodaten motiv za vse ostale in tudi naše moštvo, ki menim da bo bolj konkurenčno kot je bilo na koncu te sezone.« je zaključil Šibila.

Do sveže moči pa bo prišlo tudi v vodstvu kluba, ki bo tako še bolj intenzivno delalo na razvoju mlajših starostnih kategorij in na čim boljši integraciji mladih nadarjenih igralcev v člansko moštvo. Kako in kaj pa bo predstavljeno neposredno pred pričetkom nove sezone.

Vijoličasti rokometaši bodo s pripravami na novo sezono začeli ob koncu julija, prvo uradno srečanje pa jih čaka predvidoma 8. septembra, ko jih v 1. krogu Lige NLB čaka gostovanje pri Dobovi.