You are currently viewing V dvorano Tabor prihajajo velenjske ose
Sven Pušnik
  • Post category:Novice

Petek prinaša novo zaostalo tekmo lige NLB. Rokometaši mariborskega Branika bodo tokrat v dvorani Tabor gostili RK Gorenje Velenje, ki za vodilnimi Celjani ob tekmi manj zaostaja za vsega tri točke.

Gre za tekmo 13. kroga slovenskega državnega pvenstva in za prvo medsebojno tekmo Maribora in Velenja v tej sezoni. Zasedba Zorana Jovičića je s 35 točkami po 20 odigranih tekmah na drugem mestu, velenjske ose pa so zelo aktivno vključene v boj za naslov državnega prvaka.

Mariborčani so na drugi strani v dobrem momentu. Po dveh zaporednih zmagah in skupno treh zaporednih tekmah brez poraza so vijoličasti pri 18 točkah, ki zagotavljajo varno 9. mesto.

Na zadnjem obračunu v dvorani Tabor, ki je bil na sporedu 21. septembra 2019, je Maribor slavil s 25:22, ekipa Siniše Markote pa tudi tokrat napoveduje borbeno predstavo.

Nejc Planinšek: »Velenjčani prihajajo na naš domači teren željni zmage. Naš cilj je, da bomo v igri do zadnje minute. Smo v dobri formi, zadnjih nekaj tekem smo odigrali zelo dobro, tokrat pa moramo za zmago odigrati še nivo višje. Verjamem, da je ekipa pripravljena dati vse od sebe, da bi v petek točke ostale doma.«

Tekma je na sporedu v petek, 7. maja, ob 19. uri. Za vijoličaste boste lahko navijali preko spletnega prenosa. Gremo Maribor!