You are currently viewing Super končnica za zmago v Dobovi
Sven Pušnik
  • Post category:Novice

Mariborčani so na zaostali tekmi 20. kroga lige NLB gostovali pri Dobovi, kjer so vpisali novo zmago. Vijoličasti so slavili s 26:30.

Uvodnih 10 minut je bilo pričakovano izenačenih, nato pa so Mariborčani prevzeli pobudo. Izidor Budja je v 11. minuti zadel za 4:6, vijoličasti pa so v preostanku prvega polčasa ves čas narekovali ritem igre. Dobova je sicer ostala povsem blizu, ob odmoru pa zaostajala za gol (13:14).

V drugem polčasu so Mariborčani v 37. minuti znova povedli za dva gola (16:18), razigrani kapetan Tadej Sok pa je v 39. minuti povišal na +3 (17:20) in Mariboru priigral do tistega trenutka najvišjo prednost na tekmi. V zadnjih 10 minutah tekme so se gostitelji uspeli vrniti in v 54. minuti preko Alena Šibanca, ki je uspešno izvedel 7-metrovko, izenačili na 26:26. Siniša Markota je pametno izkoristil minuto odmora, Mariborčani pa so v končnici super igro v obrambi povsem onemogočili domačo ekipo, ki do konca tekme ni dosegla nobenega zadetka. Za Maribor so bili do zvoka sirene natančni še Filip JerenecAleksa Veselinović in dvakrat Tadej Sok, ki je tudi postavil končni izid 26:30.

Sok je bil s 13 goli znova prvo ime Maribora, s petimi zadetki pa se je tokrat izkazal še Aleksa Veselinović. Na drugi strani je sedem golov vpisal Alen Šibanc.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: Odigrali smo zelo dobro tekmo in se Dobovi z obrestmi oddolžili za boleč poraz doma v prvem delu sezone. Čestitam fantom, vsi so se borili vseh 60 minut in zasluženo zmagali. Za dobro in korektno predstavo čestitam tudi igralcem Dobove.”

20. krog lige NLB:
MRD Dobova – RK Maribor Branik 26:30 (13:14)
Dobova: Šibanc 7, Šešić 6, Jezernik 6, Košir 2, Seferović 2, Dragan 2, Glaser 1, Kovačec, Mladkovič, Matjašič, Leben, Blaževič, Sintić, Mlakar, Bradeško, Raguž.
Maribor: Milačić, Ferjan 9, Lorger 1; Sok 13, Veselinović 5, Budja 3, Planinšek 2, Zupanič 2, Košec 2, Jerenec 2, Žabić 1, Miličević, Golik, Hedl, Pungartnik, Hočevar.