You are currently viewing Rokavec pred Trimom: Radi bi nadgradili dobro igro iz Slovenj Gradca
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se bodo v petek, 21. februarja, ob 20. uri v dvorani Tabor na tekmi 19. kroga Lige NLB pomerili s četrto ekipo državnega prvenstva, RK Trimo Trebnje.

Trebanjci so v seriji štirih tekem brez poraza, na gostovanju v Mariboru pa bodo lovili zmago, ki bi jim tudi teoretično zagotovila uvrstitev v ligo za prvaka. Maribor bo na drugi strani iskal pot iz krize, ki se vleče že celotno sezono.

Fantje so se znova dobro pripravili na zahtevnega tekmeca, ki jih je v 8. krogu v Trebnjem premagal z 28:20. Težav s poškodbami v ekipi vijoličastih na srečo ni več, tako bo trener Maribora Davor Rokavec pogrešal le Danija Zugana.

Kaj je v napovedi tekme povedal trener vijoličastih: “Za goste je ta tekma zelo pomembna, saj si lahko z zmago teoretično zagotovijo mesto med šestimi najboljšimi ekipami v ligi. Tudi za nas je tekma izredno pomembna, saj bi se končno radi povlekli iz črne luknje, v katero smo padli. Ves čas poudarjam, da igramo vedno bolje, a točk nikakor ne osvojimo. V Slovenj Gradcu smo zares dobro igrali in imeli ogromno smole. Igra v obrambi je vedno boljša, zato upam, da se lahko jutri nadejamo dobre predstave in presenetimo v tej sezoni zelo močno Trebnje.

Tekma se začne ob 20. uri, na vas pa je, da napolnimo tribune dvorane Tabor in ekipo popeljemo do pomembne zmage. Gremo Maribor!