You are currently viewing Od Dobove boljši tudi doma
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so tudi drugo polovico rednega dela državnega prvenstva pričeli zmago. V domačem Taboru so z 33:28 premagali Dobovo tre tako zadržali visoko pozicijo na prvenstveni lestvici.

Liga NLB – redni del 12. krog, Dvorana Tabor Maribor, 01.12.2018, gledalcev: 150, sodnika: Matija Knez in Mitja Smolko

RK MARIBOR BRANIK-MRD DOBOVA   33:28(18:13)

RK Maribor Branik: Đurica 17 obramb, Simonič; Žabič 3, Planinšek, Celminš 5, Marušič  5, Sok 5, Šol 4, Velkavrh 2, Budja, Jerebie 4,  Golik 5(7m-2/2), Štumpfl; Trener: Marko Šibila

MRD Dobova: Leben 3 obrambe, Polutnik 6 obramb; Dular 1, Markušić 6(7m-3/3), Kučič 6, Humek, Bura 3, Jazbec Zavodnik 1, Mladkovič, Krnc, Šušnjara, Kunst 3, Sintič 1, Hotko 5, Novak 2; Trener: Aleksander Markl

 

7m: RK Maribor Branik 2/2, MRD Dobova 3/3

Izključitve: RK Maribor Branik 8 min, MRD Dobova 2 min

RK: /

Vijoličasti rokometaši so odlično odprli srečanje. S čvrsto obrambo in ponovno izjemno razpoloženim vratarjem Marinom Đurico, so prišli do nekaj hitrih protinapadov ter posledično lahkih zadetkov. Tako so ob koncu 8. minute z dvema zaporednima zadetkoma kapetana Tadeja Soka povedli 6:1 in po prvi minuti odmora je moral poseči gostujoči trener Aleksander Markl. A tudi to ni prekinilo naleta Mariborčanom, ki še naprej niso popuščali in šele v 12. minuti dopustili drugi zadetek Dobovi(8:2). Sledil je manjši padec v igri domačih, ki so dopustili rokometašem Dobove, da so v 17. minuti z zadetkom Doriana Marušiča zaostanek prepolovili(10:7). Minuto kasneje je prvo minuto odmora zahteval mariborski strateg Marko Šibila. Ta je ponovno dala zagon njegovim varovancem, ki so v 23. minuti z uspešno izvedeno sedemmetrovko Matije Golika ponovno ušli na +5(14:9) ter nato minuto kasneje z golom Iuliana Jerebiea na +6(16:10). Mariborčani so do konca polčasa skoraj v celoti zadržali priigrano prednost(18:13), velik del zasluge za to pa gre mariborskemu čuvaju mreže Đurice, ki je v 1. polčasu ubranil na trenutke tudi iz nemogočega položaja in tako zbral kar 11 obramb. 2. polčas so bolje odprli rokometaši Dobove, ki so v 32. minuti z zadetkom Domna Novaka zaostanek znižali na -3(18:15) in ko je Izidor Hotko v 35. minuti zadel za 19:16 je zahteva za minuto odmora prišla z mariborske klopi. Ta je očitno koristila Branikovcem, ki so samo dve minuti kasneje z zadetkom Tineta Marušiča povedli 22:16. Ker njegovi varovanci tudi do 44. minute niso uspeli znižati zaostanka je po minuti odmora posegel trener Dobove. A tudi ta mu ni pomagal spremeniti ritma tekma, saj so Mariborčani obvladovali položaj tako v obrambi kot v napadu. Najbližje so se približali v 50. minuti, ko je za 27:23 zadel Matevž Kunst. Le minuto kasneje je Žan Šol s projektilom iz 10 metrov poskrbel za vnovično prednost 6-ih zadetkov za mariborski Branik(29:23). V 57. minuti je pri rezultatu 31:26 gostujoči trener Markl z zadnjo minuto odmora poskušal spremeniti potek srečanja, a se vijoličasti rokometaši niso pustili zmesti. Srečanje so do konca rutinirano uspeli pripeljati v svojo korist ter se tako zasluženo veselili novih točk.

Izjave:

Tine Marušič, igralec RK Maribor Branik: Vedeli smo, da nas čaka vse prej kot lahko delo in zato smo srečanje proti Dobovi vzeli maksimalno resno. Kljub kar nekaj težavam s poškodbami in boleznimi v zadnjih dneh smo se uspeli zbrati in odigrati tako kot treba ter tako poskrbeli, da sta točki zasluženo ostali doma. Tekmo smo začeli odločno in povedli 7:1, nato sicer Dobovi dovolili, da se je približala, ampak v nadaljevanju tako v obrambi kot v napadu ponovno  zaigrali tako kot znamo. Priigrano prednost smo vzdrževali skozi ves čas in tako srečanje do konca uspeli pripeljali v našo korist.