You are currently viewing »Premagati jih z njihovim stilom igre.«
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik v soboto čaka težko gostovanje na Obali, kjer bodo skušali presenetiti moštvo Kopra na parketu njihove Bonifike.

Mariborske rokometaše čaka zahteven december. Potem, ko so ga odprli s sobotno zmago nad Dobovo sedaj odhajajo v goste Koprčanom. Slednji so po slabem začetku, med drugim so jih premagali tudi Mariborčani, in menjavi trenerja ponovno na »starih« tirnicah. Da se njihova forma vzpenja, dokazuje tudi zadnje srečanje, ko so v Celju proti aktualnim državnim prvakom drago prodali svojo kožo. Rokometaši mariborskega Branika imajo trenutno na lestvici 4 točke prednosti pred njimi in zmago s 3-mi zadetki prednosti iz prve polovice rednega dela. Zaradi omenjenih dejstev bodo še toliko bolj motivirani, a Branikovci zagotovo ne odhajajo v Koper brez svojega računa. »Vsi se zavedamo, da odhajamo na gostovanje k trenutno »vročemu Kopru. Z menjavo trenerja, katerega vlogo je prevzel Uroš Rapotec, je moštvo dobilo nov zagon in vidi se, da v vsako tekmo gredo na polno za čimprejšnjo priključitev k samemu vrhu lestvice. Čaka nas težka tekma in boj do zadnje minute. Menim, da s to prednostjo, ki jo imamo pred njimi lahko gremo bolj sproščeno v tekmo in večji pritisk je na njihovi strani. S prikazanimi igrami v zadnjih tekmah smo pridobili na samozavesti in nimamo kaj izgubiti. Upam, da bomo odigrali takšno obrambo kot smo jo na prvem letošnjem medsebojnem obračunu in jih nato s protinapadi počasi strli. V bistvu jih premagati z njihovim stilom igre, saj jih predvsem odraža hiter rokomet. Vsekakor bomo naredili vse, da pridemo do novih točk.« je dejal 22-letni Koprčan v vijoličastem dresu Andraž Velkavrh.

Srečanje med RD Koper 2013 in RK Maribor Branik se bo v soboto 08. decembra v koprski Areni Bonifika pričelo ob 19. uri.