You are currently viewing Jerenec pred Koprom: Velenje je za nami, ekipa je osredotočena na nov izziv
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaše Maribor Branika v 4. krogu Lige NLB čaka tretje gostovanje v novi sezoni. Tokrat se fantje odpravljajo na obalo, kjer se bodo v areni Bonifika pomerili z ekipo Kopra.

Vijoličasti so se v zadnji sezoni prav s Koprom borili za končno četrto mesto, ki je na koncu pripadlo Mariborčanom. Ekipi sta v sezoni 2018/2019 odigrali štiri medsebojne tekme v ligi. Ob dveh remijih je vsaka ekipa po enkrat zmagala, tudi v novi sezoni pa lahko pričakujemo napete obračune med Mariborom in Koprom.

Med pripravami na tekmo smo se zelo osredotočili na analizo videoposnetkov, s pomočjo katerih smo iskali slabosti v igri Kopra. S skrbnim delom in temeljito analizo si želimo pripraviti čim boljše izhodišče pred četrto tekmo v novi sezoni. Ekipa Kopra se je glede na zadnjo sezono močno spremenila. Na levem zunanjem je zelo nevaren Guček, ki ga bomo morali dobro pokriti, hkrati pa imajo tudi kar nekaj hitrih igralcev, zato nas v obrambi čaka težka naloga,” pred tekmo razkriva Filip Jerenec.

24-letnik je na začetku sezone v odlični formi in je s 13 zadetki tudi prvi strelec ekipe. Tudi na zadnji tekmi z Velenjem, je dosegel največ golov, priprave na novo tekmo v Ligi NLB pa so po prvi zmagi v sezoni potekale v prešernem vzdušju.

Vzdušje je po prvi zmagi v novi sezoni fantastično. Vsi v slačilnici smo navdušeni, ker smo premagali Velenje. Gre za ekipo, ki je Maribor v svoji novejši zgodovini v dvorani Tabor še ni premagal. A vse skupaj moramo hitro pozabiti in se osredotočiti le na nov izziv, to je tekma s Koprom,” še dodaja Jerenec.

Trener Maribora Marko Šibila je zmago proti Velenju hitro arhiviral in se že na začetku tedna posvetil novemu nasprotniku. Koprčani so pred sezono pošteno spremenili ekipo, naš strateg pa je prepričan, da je zasedba, ki jo vodi Uroš Rapotec, zelo kvalitetna.

Koprčani so vse vrzeli, ki so nastale z odhodi, dobro zapolnili. Gre za ekipo, ki ima dobro zasedena vsa igralna mesta, zato je težko reči, s katerih položajev so najbolj nevarni. Vsi igralci so dobri, kvalitetni in željni dokazovanja, zato nas vsekakor čaka zelo kvalitetna in zahtevna prvenstvena tekma. Po zmagi proti Velenju je naša samozavest vsekakor višja, kar bomo skušali izkoristiti.

Po besedah trenerja evforije po zmagi proti Velenju ni, vsi v ekipi pa so osredotočeni le na dobro nadaljevanje sezone: “O zmagi v zadnjem krogu ne razmišljamo, saj smo ves čas osredotočeni na naše dolgoročne cilje. Tako smo se obnašali tudi po porazih v prvih dveh krogih. Kljub veliki zmagi proti Velenju v slačilnici ni nobene evforije. Zavedamo se, da nas v Kopru čaka izredno težka naloga. Koper se je sicer glede na zadnjo sezono nekoliko spremenil, a še vedno gre za ekipo, ki igra odličen rokomet. Za dober rezultat bomo znova morali biti pravi, vsekakor pa bomo v areni Bonifika videli odlično prvenstveno tekmo.

Tekma v areni Bonifika je na sporedu v soboto, 28. septembra, ob 19. uri.