You are currently viewing Čas je za prvo domačo ligaško tekmo v letu 2020, napolnimo dvorano Tabor!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaše mariborskega Branika v soboto čaka tekma 17. kroga Lige NLB z RK Jeruzalem Ormož. Za vijoličaste je to prva domača ligaška tekma v letu 2020.

Pred varovanci Davorja Rokavca so ključni tedni in ključni obračuni v Ligi NLB. V boju za preboj po lestvici navzgor izgovorov ne bo, vijoličasti pa že v soboto napovedujejo odkrito igro na zmago. Rokavec ima na Ormož lepe spomine, saj je prav na obračunu proti omenjenemu nasprotniku debitiral na klopi Maribora in se takrat veselil zmage. Maribor se je v Hardeku veselil 30. oktobra, ko je Jeruzalem Ormož padel z 29:27.

Glede na stanje na lestvici nas sicer čaka zahtevna preizkušnja. Ormož, ki trenutno drži šesto mesto v Ligi NLB, se zelo odkrito bori za preboj v ligo za prvaka, zato bodo varovanci Saše Prapotnika naredili vse, da bi se v soboto Mariborčanom oddolžili za jesenski poraz.

Davor Rokavec je pred sobotno tekmo dobro razpoložen, dobro pa je tudi vzdušje v slačilnici, kjer je vse manj poškodovanih igralcev.

Priprave smo zares dobro oddelali. To se je videlo v Celju, kjer smo v nekaterih trenutkih dokazali, da se lahko kosamo z najboljšo ekipo v Sloveniji. Prvi polčas je bil zelo dober, smo pa sicer spet imeli težave z realizacijo. Kljub visokemu porazu sem zadovoljen s prikazanim in upam, da bomo tak obraz prikazali tudi na tekmi z Ormožem,” v napovedi obračuna razmišlja trener Maribora Davor Rokavec.

Utrip slačilnice je predstavil krožni napadalec Adrian Miličević: “Po prvi prvenstveni tekmi v letu 2020 v Celju, ki je povsem zasluženo prišlo do zmage, nas zdaj čaka tekma, ki je za nas izrednega pomena. Proti Ormožu ne sme biti izgovorov, narediti moramo vse, da zmagamo in da dve točki obdržimo v Mariboru.

Tekma je na sporedu v soboto ob 16. uri, napolnimo tribune dvorane Tabor, gremo Maribor!