You are currently viewing Odličen prvi polčas premalo za uspeh proti Ormožu
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 17. kroga Lige NLB gostili RK Jeruzalem Ormož, ki je sosedski derbi dobil z 28:32.

Prvi polčas je bil zelo napet. Z golom so ga odprli Mariborčani in preko Adriana Miličevića povedli z 1:0. Zelo je bil razpoložen vratar Mark Ferjan, a so kljub temu v naslednjih minutah Ormožani prišli do visoke prednosti, saj so gostitelji v napadu delali preveč napak. V 9. minuti je Ormož povedel  s kar 6:1 in prisilil Davorja Rokavca v minuto odmora. Ta je predramila vijoličaste, ki so se ekspresno vrnili in v 14. minuti izenačili na 6:6. V drugem delu prvega polčasa je Maribor nadaljeval s sijajno igro v napadu in v obrambi ter dvakrat povedel za štiri gole. Zadnjič v 30. minuti, ko je 7-metrovko zanesljivo izvedel Andraž Velkavrh. Izid polčasa je v zadnjem napadu postavil Danijel Mesarič (14:11). Ferjan je v prvem delu zbral kar 10 obramb.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so hitro stopili prednost Maribora. Že v 34. minuti so izid poravnali, Mariborčani pa so na svoj prvi gol v drugem polčasu čakali kar sedem minut. Varovanci Saše Prapotnika so v drugem delu igrali z več samozavesti kot vijoličasti in ves čas narekovali ritem igre. V zadnjo četrtino srečanja so vstopili s prednostjo treh golov (19:22) in to prednost uspešno držali vse do konca. Mariborčani so se v končnici z nekaj zadetki Filipa Jerenca skušali vrniti v tekmo, a gostje v napadu niso delali napak, na koncu pa tekmo dobili z 28:32.

Najboljši strelec Maribora je bil z osmimi goli Andraž Velkavrh, pri Ormožu pa sta jih po osem dosegla Rok Žuran in Martin Hebar.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Mislim, da so fantje v takšnem psihološkem krču, da se dejansko bojijo uspeha. Težava je v glavi, fizična pripravljenost in rokometno znanje nista pod vprašajem. Znova smo imeli zmago na dlani, a so se fantje prestrašili. Fantje se zavedajo položaja na lestvici, bojijo se poraza. Ves čas smo v strahu, že na ogrevanju smo lahko videli, da so bili fantje bledi. Na tak način smo tudi vstopili v tekmo, pa se nato prebudili in dokazali, da znamo igrati. Med odmorom smo se nato vse dogovorili, a fantom nikakor ni steklo.”

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož: “Že začetek tekme je nakazal, da smo v dobri dnevni formi. Naredili smo sicer nekaj nepotrebnih napak in prevečkrat izgubili žogo, a smo to v drugem polčasu to popravili. V drugem delu nismo več brezglavo tekali v napad in na koncu odigrali zelo zrelo tekmo in prišli do pomembne zmage.”

Jure Kocbek, igralec tekme, RK Jeruzalem Ormož: “Kaj je odločilo današnjo tekmo? Bili smo zelo borbeni. Pripravljali smo se tako kot na vsako drugo tekmo, vsekakor pa so ti rezultati tudi plod dobrega pripravljalnega obdobja.

Liga NLB, 17. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož 28:32 (14:11)
RK Maribor Branik: Kocjančič in Ferjan 13; Planinšek 1, Zugan, Sok 4, Hočevar 1, Jerenec 3, Miličević 4, Velkavrh 8, Ranevski, Budja, Jerebie 2, Golik, Kobetić 4, Sivka 1.
RK Jeruzalem Ormož: Firšt-Šeruga, Balent 8 in Skledar; Bogadi 2, Čudič 4, Žuran 7, G. Hebar 1, M. Hebar 8, Šulek, Kocbek 8, Niedorfer, Kosi, Krabonja, Lukman, Mesarić 3, Ciglar.