You are currently viewing Premora je konec, Maribor začel s pripravami na drugi del sezone
  • Post category:Novice

V ponedeljek, 6. januarja, so rokometaši mariborskega Branika pričeli s pripravami na drugi del sezone 2019/2020.

Kratek zimski premor je bil priložnost za manjšo osvežitev, od 6. januarja naprej pa bodo vijoličasti rokometaši znova trdo delali. Trener Davor Rokavec je s pomočniki pripravil jasen načrt priprav, ki bodo trajale skorajda do konca januarja. Prva uradna tekma rokometaše Maribora čaka 25. januarja, ko se bodo v pokalnem tekmovanju pomerili z ekipo RD Moškanjci – Gorišnica.

Med premorom, ko bomo z enim očesom spremljali tudi člansko evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija lovila visoko uvrstitev, bodo naši fantje odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem. Vsi datumi še niso potrjeni, zato bomo spodnji seznam osveževali sproti.

Trener Maribor, Davor Rokavec: “V načrtu je nekje okoli 20 treningov, poskusili pa bomo odigrati tudi čim več pripravljalnih tekem, da se rešimo pritiska, ki ga fantje čutijo na samih tekmah. Ekipo bi radi spravili v tekmovalni ritem, takrat pa bomo tudi videli, kaj je s poškodovanimi igralci. Kar se tiče prestopnega roka, smo že pozdravili prvi novi obraz. Iz Dubrovnika je prišel Marko Kobetić. Videli bomo, kaj bomo pridobili z njim, največ pa bomo vsekakor pridobili, če se bodo vrnili tisti, ki so poškodovani. (Tadej) Sok mislim, da je že dobro pripravljen, (Matija) Golik je brez težav opravil prvi trening, še vedno čakamo na Špelića, Iulian (Jerebie) pa se bo na žalost vrnil šele marca.

Januarske priprave, seznam potrjenih pripravljalnih tekem:
16. januar 2020, SG Handball West Wien – RK Maribor Branik,
17. januar 2020, RK Maribor Branik – SG Handball West Wien,
18. januar 2020, pripravljalni turnir v Dubravi.