You are currently viewing Okrepitev zunanje vrste – V štajersko prestolnico prihaja Marko Kobetić
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Zimski premor v Ligi NLB je vodstvo kluba izkoristilo tudi za iskanje okrepitev. V Maribor se iz hrvaške prve lige seli srednji zunanji igralec Marko Kobetić.

187 centimetrov visoki hrvaški igralec iz Siska je v jesenskem delu sezone igral za RKHM Dubrovnik, predtem pa je tri sezone igral v Makedoniji, kjer je najprej nosil dres Ohrida, nato pa igral še za Pelister iz Bitole.

Kobetić ima ob igranju v hrvaški in makedonski ligi tudi nekaj izkušenj iz Francije, kjer je v sezoni 2013/14 igral za Montelimar-Cruas Handball.

Z zasedbami RK Siscia, RK Poreč in HC Ohrid 2013 je igral tudi v evropskih tekmovanjih (EHF Challenge Cup in EHF Cup).
Kobetić je z Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Marko Kobetić, igralec RK Maribor Branik: “Veselim se novega izziva. Prvič bom zaigral v 1. slovenski rokometni ligi, Maribor pa sem sicer že spoznal, saj sem pred osmimi leti proti vijoličastim igral v dresu Siska v EHF Challenge Cupu. Glavni cilj v preostanku letošnje sezone je, da ekipi pomagam v borbi za točke in da s klubom pridemo do čim boljših rezultatov.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Prva okrepitev pred nadaljevanjem sezone je Kobetić, ki je k nam prišel iz hrvaške prve lige, kjer je nazadnje igral za ekipo iz Dubrovnika. En trening z nami je že opravil, upam, da se bo hitro vklopil v ekipo in da nam bo spomladi pomagal v boju za pomembne točke.

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik: “Potrebovali smo okrepitev na položaju srednjega zunanjega in izkoristili priložnost, da v Maribor pripeljemo Marka Kobetića. V prvem delu sezone smo imeli veliko težav s poškodbami, ki so zdaj na srečo v večini sanirane. Z Markom smo še okrepili zunanjo vrsto in prepričani smo, da se bo to poznalo tudi na rezultatih.