You are currently viewing V soboto gostujemo pri RD Herz Šmartno
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Liga NLB se nadaljuje z 22. krogom. RK Maribor Branik se bo v soboto ob 19. uri pomeril z RD Herz Šmartno.

Po reprezentančnem premoru sledi še zaključek letošnje sezone. Mariborski rokometaši bodo v soboto lovili 10. zmago v tej sezoni, pred njimi pa je gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi lige NLB, ki je v tej sezoni pri petih točkah.

V zasedbi, ki jo vodi Aleš Šmejc, z zadetki najbolj izstopa Andraž Justin (19 tekem, 94 golov), neugoden pa je tudi krožni napadalec Benjamin Cirar (21 tekem, 70 golov).

Mariborčani so premor izkoristili za dobro pripravo na finiš sezone, zadnje dneve pa posvetili predvsem pripravi na sobotnega tekmeca.

Trener Luka Žvižej je pred gostovanjem v Šmartnem pri Litiji povedal: “Energija na treningih v preteklem tednu je bila zelo dobra, je pa za nami izredno čuden teden pol izzivov. Imeli smo težave z dvorano in s termini za treninge, zato smo poiskali pomoč v drugih krajih po Sloveniji. Načrti so se spremenili tudi zaradi nekaterih bolezni v ekipi. Štirje igralci so zboleli, še vedno pa imamo nekaj težav s poškodbami. Maksimalno se bomo pripravili in potrudili, da na jutrišnji tekmi odigramo po naših najboljših močeh. Cilj je, da se gremo na gostovanje borit za novi točki in upam, da nam to tudi uspe.”