You are currently viewing Pred reprezentančnim premorom poraz proti RD Urbanscape Loka
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 21. krogu v športni dvorani Lukna gostil RD Urbanscape Loka. Gostje so slavili z 29:34.

Prvi gol na tekmi je dosegel izkušeni član Loke Darko Cingesar, nato pa so sledile minute Maribora. Razgor je najprej izenačil na 1:1, Janc pa v 3. minuti poskrbel za naše prvo vodstvo (2:1). Le nekaj minut zatem so gostje poskrbeli za nov preobrat in prek Matica Pippa v 7. minuti povedli za dva gola (3:5). Sledile so napete minute, Maribor pa se je z golom Janca v 12. minuti dokopal do novega izenačenja. V drugi polovici prvega polčasa so več konkretnosti pokazali gostje, ki so si v 23. minuti priigrali šest golov prednosti (9:15). Luka Žvižej je nalet Loke sicer prekinil z minuto odmora, gostje pa so ob odmoru vodili s 14:19.

Začetek drugega polčasa je bil izenačen. Gostje so relativno mirno ohranjali prednost, Maribor pa je v 34. minuti nekoliko presekal rdeči karton za Domna Kneza. Loka je izkoristila številčno premoč in v 36. minuti povedla s 16:23. Naš trener je znova odreagiral z minuto odmora, tik pred začetkom zadnje četrtine tekme pa je borbena igra naše ekipe obrodila sadove. Strašek se je izkazal z dvema obrambama, ki so ju soigralci izkoristili in zaostanek znižali na 21:24. Maribor je v 47. minuti ostal še brez Filipa Jerenca in ko so gostje v 50. minuti povedli s 23:30, je bila tekma odločena. Na koncu je na semaforju pisalo 29:34.

Prvi strelec tekme je bil z 10 goli član RD Urbanscape Loka Urban Pipp, pri Mariboru je največ golov dosegel Filip Jerenec (6). Urban Pipp je bil izbran za igralca tekme.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Tekma se nikakor ni končala, kot smo si želeli. Pokazalo pa se je, da brez naše prave energije in fanatične borbe težko pariramo ekipam, s katerimi bi se radi kosali. Danes je rezultat takšen, kot je. Smo razočarani. Moramo se dvigniti, strniti vrste in v prihodnje znova priti do tega, da bo ekipa na prvem mestu in da bomo pokazali malo več energije. Na naslednjih tekmah gremo znova na polno naprej.”

Jure Šterbucl, RD Urbanscape Loka: “Veseli smo zaradi zmage, a hkrati zelo zaskrbljeni zaradi zloma roke Aljaža Jesenka. Upam, da bo hitro okreval in se hitro vrnil na igrišča, Mariboru pa želim v nadaljevanju sezone vso srečo.”

21. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Urbanscape Loka 29:34 (14:19)
Maribor: Milačić 1, Lorger 2, Strašek 3; Knez, Dosedla 5, Veselinović, Sok, Kovačec 5, Jerenec 6, Janc 4, Košec 3, Gregorič 1, Budja 3, Razgor 1, Hedl, Rakita 1.
Loka: Dolenc G. 1, Stanojlović 1, Juričan 3; Dolenc A. 1, Cingesar 3, Jamnik 1, Pipp U. 10, Mali, Pipp M. 2, Bergant 1, Jesenko A. 1, Damjanović 1, Nikolić 3, Jesenko M. 8, Šilc 1, Belič-Pfajfar 1.