You are currently viewing V petek zvečer nas čaka sosedski derbi z RK Jeruzalem Ormož
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se po zmagi v 23. krogu lige NLB nad RD Koper ta petek odpravlja na gostovanje v Ormož. Varovanci Luke Žvižeja bodo v 24. krogu nove točke lovili v dvorani Hardek.

Gre za sosedski obračun, kluba pa sta trenutno soseda tudi na lestvici. Ormož, ki je s tekmo manj točko za Mariborom, je v tej sezoni na 22 tekmah slavil devetkrat in ob dveh remijih vpisal še 11 porazov. Letošnja edina medsebojna tekma je bila zelo napeta. V dvorani Tabor sta se decembra lani ekipi razšli z izidom 30:30.

V zasedbi Ormoža so v napadu najnevarnejši Martin Hebar (91 golov), Tilen Kosi (85 golov) in izkušeni Bojan Čudič (82 golov).

Trener Maribora Luka Žvižej je v napovedi tekme dejal: “V petek odhajamo na gostovanje k vedno neugodni ekipi Ormoža. Navijači Ormoža v dvorani Hardek vselej poskrbijo za odlično vzdušje. Čaka nas pravi sosedski derbi, gre za rivalstvo. Čaka nas boj za nove točke. Mi bomo kljub manjšim zdravstvenim težavam, ki so se nam znova pojavile, maksimalno pripravljeni in da odhajamo v Ormož v boj za novi točki.”

Tekma je na sporedu v petek, 6. maja, ob 19:30. Spletni prenos bo zagotovljen.