You are currently viewing Napeta končnica pripadla gostom
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 8. krogu lige NLB gostil RK SVIŠ Ivančna Gorica. Pomembna tekma se je žal končala z rezultatom 27:28 v korist SVIŠ-a.

Maribor je v tekmo krenil odločno in prek Budje povedel z 1:0. Gostje so v naslednjih minutah igrali nekoliko bolje in povedli z 2:3, nato pa so naši fantje prevzeli pobudo. V 14. minuti je Kovačec zadel za 9:6, isti igralec pa je tri minute zatem žal zapravil priložnost za vodstvo z 10:6. V drugem delu prvega polčasa so nato znova bolje zaigrali gostje, ki so v 21. minuti prek Zavodnika izid poravnali (9:9). Varovanci Luke Žvižeja so v sklepnem delu prvega polčasa uspeli dvigniti ritem in v 27. minuti prek Soka še enkrat povedli za tri gole (14:11), v končnici pa vnovič popustili, tako da so gostje do odmora izid poravnali. Ob polčasu je na semaforju pisalo 14:14.

Kovačec, ki je bil v napadu izjemno razpoložen že v prvem polčasu, je v podobnem ritmu nadaljeval tudi v drugem delu. Prvih 15 minut nadaljevanja je sicer pripadlo SVIŠ-u, ki je v 45. minuti prek Pirnata povedel z 19:22. Maribor je nato z agresivno obrambo povsem stopil zaostanek in napovedovala se je napeta končnica, v kateri pa smo žal ostali praznih rok. Jan Kovačec, ki je tekmo končal z 10 goli, je v zadnjem napadu prevzel odgovornost, a žal ni premagal nasprotnega vratarja. Gostje so se tako razveselili minimalne zmage (27:28).

Kovačec je bil z 10 goli tudi prvi strelec tekme, medtem ko sta pri gostih s po šestimi goli nase najbolj opozorila Zavodnik in Justin. Za igralca tekme je bil izbran Marko Marojević.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Spet se je ponovila zgodba z zadnjih treeh tekem. Ne vem, zakaj ne uspemo narediti preskoka v igri in priti do preobrata, ki smo ga znova imeli na pladnju. Stvari, o katerih se pogovarjamo in na katerih delamo, zaenkrat še niso prinesle željenega.”

Aleksander Polak, trener RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Prigarana zmaga. Na tekmo smo se zelo dobro pripravili, saj je bila za ene in za druge zelo pomembna. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav v obrambi, Maribor je prelahko prihajal do golov. Ko smo obrambo spremenili v 6:0, je vse zgledalo bolje. Dve točki na gostovanju sta pomembni in velika stvar, zato smo zelo zadovoljni.”

8. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK SVIŠ Ivančna Gorica 27:28 (14:14)
Maribor: Strašek 1, Zupančič, Lorger 3; Kovačec 10, Budja 4, Gregorič 3, Sok 3, Planinšek 2, Jezernik 2, Kačičnik 2, Grobelnik 1, Hedl, Razgor, Košec, Jerenec, Blagotinšek.
SVIŠ: Komar 1, Struna, Glavan 5; Zavodnik 6, Justin 6, Marjoević 5, Cirar 4, Tekavčič 3, Sašek 1, Kompare 1, Abramović 1, Pirnat 1, Bevec, Košir, Kutnar, Omahen.