You are currently viewing V soboto domača tekma z RK SVIŠ Ivančna Gorica
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Po torkovi pokalni tekmi bo RK Maribor Branik v soboto na delu še v ligi NLB. V 8. krogu v dvorano Tabor prihaja RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Sobotni obračun prinaša prvo priložnost, da se ekipa Luke Žvižeja dvigne tudi v državnem prvenstvu. Na zadnjih treh zahtevnih tekmah smo žal ostali brez točk, zato bo motiv proti SVIŠ-u še večji. Zmaga v Pokalu Slovenije proti RK Pomurje je zagotovo dvignila samozavest, trener pa je lahko na tekmi, ki je že bila odločena, preizkušal tudi nekatere taktične zamisli, ki bodo prišle prav proti zahtevnejšim tekmecem.

SVIŠ je v tej sezoni samo potrdil status mlade in neugodne ekipe, ki jo je zelo težko premagati. Klub z Ivančne Gorice je sicer še brez zmage, a je kar štirikrat remiziral in izgubil le proti Dobovi ter Trimu iz Trebnjega. Gre za ekipo, ki je zelo uigrana in borbena ter čvrsta v obrambi. V napadu sta po sedmih krogih najbolj razpoložena Andraž Justin (28 golov) in Klemen Sašek (24 golov)

Za napoved je poskrbel vratar Denis Strašek, ki se po nekaj težavah s poškodbo kolena počasi vrača v polni pogon: “V soboto nas čaka pomembna tekma proti SVIŠ-u, ki je mlada in neugodna ekipa z nekaterimi izkušenimi posamezniki. Cel teden smo dobro trenirali, ob tem pa smo željni novih točk, zato bomo naredili vse, da pridemo do zmage.

Tekma je na sporedu v soboto ob 17. uri v dvorani Tabor. Vabljeni na tekmo. Gremo Maribor!