You are currently viewing Pokalno tekmovanje odprli z visoko zmago
  • Post category:Novice

V prvem krogu letošnjega Pokala Slovenije smo se odpravili na gostovanje k RK Pomurje, ki v tej sezoni nastopa v 2. državni ligi.

Ekipa Maribora se je pod taktirko Luke Žvižeja v prekmursko prestolnico odpravila z jasnim ciljem – izpolnitev naloge na uvodu pokalnega tekmovanja s skrajno resnostjo vseh igralcev. Resnemu pristopu smo bili priča od prve minute naprej, hitro pa se je dalo opaziti tudi pričakovano razliko v kvaliteti. Prvi polčas je z dvema zadetkoma otvoril Vid Kačičnik. Domači so prvi gol dosegli šele v 5. minuti srečanja (1:4). Mariborska ekipa je prišla na obračun zelo strelsko razpoložena in izkoristila izkušnje igranja v prvi ligi. V 10. minuti je Matic Košec povišal izid na +9 (1:10). Prednost gostov je tekom prvega polčasa razumno naraščala, k temu pa je prispeval tudi vratar Denis Strašek, ki je v prvem polčasu zbral kar 9 obramb. Zadnji gol prvega polčasa so dosegli domači (7:27).

Ne glede na to da je bilo vprašanje zmagovalca rešeno že v prvem polčasu, je naša ekipa tudi v drugem delu nadaljevala s profesionalnim pristopom. To je na nek način tudi odraz spoštovanja nasprotnika. Napad je bil še naprej razpoložen, igra v obrambi pa ves čas na dovolj visoki ravni, da je prednost skozi ves drugi polčas naraščala. Gostitelji so v nadaljevanju dosegli 12 golov, naš napad pa je v zapisnik dodal še 24 zadetkov za končni izid 19:51.

Prvi strelec tekme je bil z 12 goli Teo Jezernik.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Prva pokalna tekma je za nami. Cilj pred tekmo je bil jasen, zmaga in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Nekatere težave z boleznimi in poškodbami so izkoristili igralci, ki so na zadnjih tekmah manj igrali in so zdaj dobili minutažo. Tekmo smo odigrali tako kot smo se dogovorili. Preizkusili smo nekatere stvari, ki nam bodo prišle prav na naslednjih tekmah. Na že naslednji tekmi proti SVIŠ-u doma pa želimo priti do novih ligaških točk in še dvigniti nivo naše igre.

Pokal Slovenije – 1/16 finala:
RK Pomurje – RK Maribor Branik 19:51 (7:27)
Pomurje: Černela 4, Čepe 3; Basri 5, Rožman Rader 4, Sever 3, Kuhar 2, Granfol 1, Subašić 1, Kocan 1, Hedl 1, Gorjup 1, Šerbinek, Zver, Ružič, Pintarič.
Maribor: Strašek 15, Zupančič, Lorger; Jezernik 12, Gregorič 7, Kačičnik 7, Jerenec 7, Kovačec 6, Grobelnik 6, Budja 3, Košec 1, Razgor, Planinšek, Sok.