You are currently viewing Napeto tekmo odločila končnica, ki je žal pripadla gostiteljem
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 7. krogu lige NLB gostoval pri RD Urbanscape Loka. Gostje so tekmo dobili z izidom 28:24.

Tekmo je z golom odprl Matic Košec, a so nato gostitelji hitro poskrbeli za preobrat. Loka je v 9. minuti prvič povedla z dvema goloma prednosti, tri minute zatem pa s tremi. Naša ekipa se je nato vrnila in izkoristila tudi nekaj krasnih obramb Gregorja Lorgerja. V drugem delu prvega polčasa so gostitelji v glavnem ohranjali gol prednosti, tik pred odmorom pa sta za preobrat poskrbela Izidor Budja in Jure Hedl. Izid polčasa je bil 12:13 za Maribor.

Škofjeločani so po odmoru hitro izenačili in tudi znova povedli. Tekma je bila ves čas izredno napeta. Moštvi sta se do končnice izmenjavali v vodstvu, naši fantje pa so žal kar nekajkrat zapravili priložnost, da bi povedli z dvema goloma prednosti. Gostitelji so to v končnici znali izkoristiti. Varovanci Gregorja Cvijiča so pet minut pred koncem vodili s 25:22 in niso dopustili povratka. Urbanscape Loka je na koncu slavila z 28:24.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli član Urbanscape Loke Matevž Jesenko, pri Mariboru je sedem golov dosegel Tadej Sok.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na žalost je za nami še ena podobna tekma kot tista prejšnja iz Dobove. Imeli smo svoje priložnosti, da bi tekmo obrnili sebi v prid in prišli do prepotrebnih točk, ampak nam to na žalost ni uspelo. Zdaj moramo dvigniti glave, strniti vrste in se z vsemi močmi zazreti v prihodnost ter iskati novo priložnost.

7. krog lige NLB:
RD Urbanscape Loka – RK Maribor Branik 28:24 (12:13)
Loka: Stanojlović 2, Juričan 6; M. Jesenko 9, Batagelj 7, Nikolić 5, Atanasov 2, A. Jesenko 2, Cingesar 1, Damjanović 1, Dolenc 1, Klemenčič, Mali, Belič Pfajfar, Šilc, Jakac, Križaj.
Maribor: Zupančič 1, Strašek, Lorger 15; Sok 7, Jerenec 4, Košec 4, Kačičnik 3, Budja 2, Hedl 1, Gregorič 1, Kovačec 1, Razgor 1, Jezernik, Grobelnik, Planinšek, Blagotinšek.