You are currently viewing
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v nedeljo odigrali še drugo tekmo na Madeiri in izgubili s 23:20. Lanski finalist tekmovanja EHF Challenge Cup tako nadaljuje evropsko sezono, vijoličasti pa se bodo zdaj lahko osredotočili na domača tekmovanja.

Druga tekma je bila veliko bolj napeta, že pred samim srečanjem pa je sledil nepričakovan zaplet. Obračun se je začel s polurno zamudo, saj je v dvorani, kjer bi tekma morala potekati, pod dežnimi kapljami popustila streha, organizatorji pa so dogodek prestavili v drugo dvorano. Premaknil se je tudi začetek tekme in sicer na 18.30.

Varovanci Davorja Rokavca so tokrat prikazali boljšo igro in bili ves čas blizu močnemu nasprotniku. Madeira je prvi polčas dobila s 13:10, v drugem delu pa so naši fantje zaman iskali dokončen povratek v tekmo. Portugalci so na koncu slavili s 23:20 in se z dvema zmagama uvrstili v naslednji krog tekmovanja EHF Challenge Cup.

Pri Mariboru je bil s šestimi goli najboljši Andraž Velkavrh, ki je na gostovanju na Madeiri presegel mejo 400 zadetkov v vijoličastem dresu. Čestitke Andraž! Pri Madeiri sta po pet golov dosegla Daniel Santos in Eldin Vražalica.

3. krog EHF Challenge Cup, povratna tekma:
RK Maribor Branik – AM Madeira Andebol SAD 20:23 (10:13)
Maribor: Kocjančič in Ferjan; Kljun 1, Planinšek 2, Špelić, Sok, Hočevar, Jerenec 2, Miličević 1, Velkavrh 6, Ranevski 4, Budja, Jerebie, Sivka 3.
Madeira: Campos in Milho; Ribeiro 2, Santos 5, Silva 3, Martins, Nogueira 3, Miranad 1, Semedo 1, Peneda 2, Vražalica 5, Gomes 1, Pedroso, Freitas.