You are currently viewing Finalist zadnje sezone na prvi tekmi do visoke zmage
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Rokometaši Maribor Branika ta konec tedna gostujejo na Madeiri, kjer se v 3. krogu EHF Challenge Cupa merijo z ekipo AM Madeira Andebol SAD.

Portugalska zasedba, ki je v sezoni 2018/2019 igrala v finalu tega tekmovanja, je prvo tekmo zanesljivo dobila z 31:23.

Naši fantje so korak s tekmecem držali le v uvodnih minutah, ko se je s tremi goli izkazal Andraž Velkavrh. V nadaljevanju so sledile slabe minute naših fantov, ko ni pomagala niti minuta odmora trenerja Davorja Rokavca. Domača ekipa je prišla do lepe prednosti, polčas pa se je končal z izidom 16:9.

V drugem polčasu so se Mariborčani izkazali z nekaj dobrimi trenutki in se tudi približali v 40. minuti približali na tri gole zaostanka, a je ekipa iz Madeire v končnici dobro izkoristila daljšo klop in prišla do visoke zmage (31:23).

Najboljši strelec Maribora je bil s sedmimi goli Andraž Velkavrh, šest pa jih je dodal Filip Jerenec. Pri Madeiri so se s po petimi goli izkazali Daniel Santos, Elias Nogueira, Elledy Semedo in Pedro Peneda.

Povratni obračun, ko bo v vlogi gostitelja tekme Maribor, je na sporedu v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času. Vijoličasti so na Madeiri oslabljeni, saj zaradi poškodb ne morejo igrati Špelić, Sok, Zugan in Golik, pred petkovo tekmo pa se je na ogrevanju poškodoval še Jan Hočevar.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Prva tekma na Madeiri ni potekala po naših željah. Že na ogrevanju se je poškodoval Jan Hočevar, kar pomeni, da smo izgubili še enega levičarja. S tem se nam je povsem porušil naš načrt, saj smo morali igrati povsem drugače, kot smo se dogovorili. Kljub temu smo se v nekaterih trenutkih dobro reševali, imeli pa smo težave predvsem z njihovo globoko obrambo 3 – 3. Tudi nizozemska sodnika sta poskrbela, da smo izgubili nekaj živcev, saj so nas nekatere čudne odločitve metale z ritma. V drugem polčasu, ko smo se uspeli dogovoriti, kako se lotiti tekmeca, smo prišli do znosnega zaostanka treh golov in imeli tudi nekaj napadov, da bi se povsem vrnili v tekmo. Na koncu pa nam je zmanjkalo tudi nekaj fizične in psihološke moči, kar je glavni razlog, da se je tekma končala s takšnim izidom.

3. krog EHF Challenge Cup, 1. tekma:
AM Madeira Andebol SAD
– RK Maribor Branik 31:23 (16:9)
Madeira: Campos in Milho; Ribeiro 3, Santos 5, Silva 1, Martins, Nogueira 5, Miranda 2, Semedo 5, Peneda 5, Vrazalica 1, Gomes 4, Pedroso in Freitas.
Maribor: Kocjančič in Ferjan; Kljun 3, Planinšek 2, Špelić, Sok, Hočevar, Jerenec 6, Miličević 1, Velkavrh 7, Ranevski, Budja, Jerebie 2 in Sivka 2.