You are currently viewing Nov teden, nova pomembna tekma – tokrat gostovanje v Slovenj Gradcu
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se bodo v petek, 14. februarja, ob 19. uri pomerili z enim izmed tekmecev v boju za obstanek.

Vijoličaste čaka gostovanje pri Slovenj Gradcu, ki je Mariborčane v tej sezoni že premagal. Ekipi sta se srečali v 7. krogu Lige NLB, ko je bilo v dvorani Tabor 29:31.

Slovenjgradčani, novinci v ligi, so trenutno pri petih zmagah, remiju in 11 porazih, na svojem računu pa imajo 11 točk. Maribor, ki je trentno na 11. mestu, za deveto ekipo lige zaostaja za štiri točke, zato je petkova tekma sijajna priložnost, da se ekipa, ki jo vodi Davor Rokavec, nekoliko osvobodi pritiska.

Po tekmi z Ormožem se je strokovni štab posvetil analizi omenjene tekme in fante tudi dobro pripravil na nov preizkus.

Davor Rokavec, trener Maribora, pred tekmo s Slovenj Gradcem: “Za nas je že kar nekaj časa vsaka naslednja tekma najbolj pomembna. V vsako moramo vstopiti maksimalno pripravljeni in razmišljati samo o zmagi, o sebi in o svoji igri. Prav na tak način smo se na petkovo tekmo tudi pripravljali. Bolj kot s Slovenj Gradcem smo se ukvarjali s tekmo z Ormožem in analizirali napake ter težave, ki smo jih imeli na zadnjem obračunu. Logično smo tudi njih skrbno preučili, zavedamo se, da gre za ekipo, ki je v napadu zelo dobro organizirana. Zagovarjajo hitro igro in imajo posledično veliko raznovrstnih rešitev.

Tekma v športni dvorani Slovenj Gradec je na sporedu v petek, 14. februarja, ob 19. uri.