You are currently viewing V Spodnjem Dupleku do devete zmage v letošnji sezoni
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 20. krogu lige NLB v Spodnjem Dupleku gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica in se razveselili zmage s 27:23.

Uvodne minute so bile izredno izenačene. Obe ekipi sta v prvih štirih minutah dosegle samo po en gol. V nadaljevanju sta se napada sprostila, ritem pa je narekoval Maribor, ki je nekajkrat povedel z dvema goloma prednosti. Tik pred drugo polovico prvega polčasa so gostje poskrbeli za preobrat in prednost zadržali do odmora. V 26. minuti je naš nekdanji član, Jan Hočevar, zadel za 8:12, do izteka igralnega časa v prvem delu tekme pa smo se nasprotniku približali na 11:14.

Gostje so v uvodnih minutah drugega polčasa držali prednost treh golov. Maribor je pred začetkom zadnje četrtine srečanja prek Mitje Janca prišel do zaostanka enega gola (17:18), a se SVIŠ ni predajal. Napovedovala se je infarktna končnica, a so naši v 54. minuti z golom Janca poskrbeli za preobrat (23:22), nato pa z izjemno borbo v obrambi gostom do konca tekme dopustili samo še en gol, sami pa dosegli še štiri.

Za igralca tekme je bil izbran Mitja Janc, ki je dosegel sedem golov.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Na koncu smo dobili točke, ki smo si jih želeli. V drugem polčasu smo prikazali pravi obraz v obramvi in v napadu. Bili smo odločni, vedeli smo, kaj si želimo. Tekmo smo dobro začeli, nato pa so sledile črne minute, ko igra nikakor ni stekla. Ampak v drugem polčasu smo vedeli, da bomo zmogli. Fantje so iz sebe povlekli maksimum in, kot smo se med odmorom dogovorili, pokazali, da je ekipa tista, ki zmaguje.”

Aleksander Polak, trener RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Težka tekma in na koncu zaslužena zmaga Maribora. Težko je povedati karkoli pametnega. Najbolj moteče je, ker po tekmi govorimo o prerivanju, do katerega je po mojem mnenju prišlo zarad sodniškega para. Nista oškodovala nas, sodila sta slabo za obe ekipi in to na žalost mora eskalirati. Na žalost je prišlo do neljubih scen. Še enkrat čestitke Mariboru za zasluženo zmago in srečno v nadaljevanju sezone.”

20. krog lige NLB:
RK Maribor Branik
– RK SVIŠ Ivančna Gorica 27:23 (11:14)
Maribor: Strašek 3, Lorger 5 Košec 3, Veselinović, Hedl, Sok 2, Jerenec 1, Janc 7, Blagotinšek 1, Rakita 4, Razgor, Budja 3, Dosedla 1, Knez 1, Kovačec 3, Gregorič.