You are currently viewing V petek v Lukni obračun z RD Urbanscape Loka
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik se bo v 21. krogu lige NLB pomeril z RD Urbanscape Loka. Tekma bo potekala v športni dvorani Lukna pri Ljudskem vrtu.

Maribor bo v petek zvečer lovil 10. zmago v sezoni, v goste pa prihaja peta ekipa državnega prvenstva, ki ima pred varovanci Luke Žvižeja vsega tri točke prednosti. Škofjeločani so se v prejšnjem krogu dobro upirali vodilnemu Celju, v tej sezoni pa večkrat dokazali, da so izredno neugodni.

Loko vodi Jure Šterbucl, daleč najboljši strelec ekipe pa je srednji zunanji igralec Aljaž Jesenko (93 golov). Peta ekipa lige NLB tudi v tej sezoni goji hiter rokomet, zato je pred našo ekipo zanimiv in zahteven izziv, ki pa se ga igralci in strokovno vodstvo zelo veselijo.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Pri pripravi na tekmo z RD Urbanscape Loka nismo imeli večjih težav. Težavo predstavljata le dve odsotnosti, ki sta nekoliko otežili delo. Cilj ostaja enak in to je, da točke ostanejo doma. Za uspeh bomo morali igrati zelo čvrsto obrambo, prekinjati njihove napade in ves čas ohranjati visok nivo zbranosti. Gre za nasprotnika, ki izkoristi vsako tvojo napako. Želimo si lepe tekme, še bolj pa si želimo točk.”

Obračun je na sporedu v petek, 8. aprila, ob 20:15 v dvorani Lukna. Se vidimo na tekmi. Gremo Maribor!