You are currently viewing S Trimom za priključek k vodilnim
Filip Jerenc v obrambi
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik v 7. krogu Lige NLB v domačem Taboru gosti moštvo RK Trimo Trebnje. Po dveh zahtevnih tekmah proti Ribnici in Velenju je pred vijoličastimi rokometaši lepa priložnost, da se z morebitnim novim parom točk ponovno priključijo vodilnim na lestvici.

Mariborski rokometaši so po zadnjih dveh porazih proti zahtevnima nasprotnikoma malo nazadovali po lestvici. Kljub temu pa do trenutno tretjega Gorenja zaostajajo le dve točki, ki pa jih lahko osvojijo že to sredo, ko v Tabor prihaja trebanjski Trimo. »Igramo doma, kar je zagotovo določena prednost, a se zavedamo tudi kako zahtevna naloga nas čaka. Proti vedno neugodnemu Trimu bomo morali prikazati bolj odločno in ostro igro v obrambi ter seveda ostati zbrani skozi vso srečanje in ne samo en polčas. Treniramo zavzeto in dobro, vzdušje in povezanost med igralci je iz dneva v dan boljša, to pa je potrebno samo prenesti na tekmo. Da znamo igrati smo dokazali na vseh tekmah, le nivo dobre igre je potrebno zadržati vseh 60 minut. Če bomo realizirali vse našteto,  verjamem, da nam bo podpori kakšnega gledalca več v Taboru uspelo točke zadržati doma.« je dejal 23-letni Ptujčan v vijoličastem dresu Filip Jerenec.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Trimo Trebnje se bo v sredo 18. oktobra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri in 30 minut.