You are currently viewing Nadaljevati pozitiven niz
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika prvo polovico rednega državnega prvenstva zaključujejo z domačo tekmo proti zmagovalcem letošnjega Superpokala, rokometašem novomeške Krke.

Vijoličasti rokometaši so pred zadnjim krogom polovice rednega dela Lige NLB na začrtani poti. Trenutno so na prvoligaški lestvici na 4. mestu, le točko za tretjim Gorenjem in z nekaj male točkovne prednosti pred neposrednimi konkurenti za uvrstitev v končnico za prvaka. V zadnjih 4 krogih so igrišče zapustili neporaženi, 3 zmage in 1 remi, ker je bistveno boljše od njihovega tokratnega nasprotnika Krke, 3 porazi in 1 zmaga. Toda potrebno je upoštevati dejstvo, da so Novomeščani, ki so ne nazadnje v Superpokalu premagali Celje, imeli težji razpored in da še kako »krvavo« potrebujejo točke za uvrstitev med prvih 6 moštev. »Krka je v zadnjih letih stabilno zasidrana v zgornjem delu lestvice. Imajo zelo kakovostno ekipo, ki že vrsto let igra skupaj. Zavedamo se, da nas čaka težko delo, vzpodbudno dejstvo pa je, da se dvigamo v formi. Zadnje predstave, še posebej sobotna zmaga proti Ormožu, so nam dale še dodaten zagon. S tem smo pridobili na samozavesti in motivaciji za prihajajoče tekme. Verjamem, da bomo dali vse od sebe, da obe točki ostaneta doma.« je dejal eden izmed vodilnih strelcev RK Maribor Branik, Žan Šol. Slednji dodaja, da je domača tekma zagotovo določena prednost, a je potrebna tudi podpora s tribun. »Izkoristil bi to priložnost in povabil vse ljubitelje rokometa, da nas pridejo spodbujat v čim večjem številu, saj si to z vloženim trudom in predstavami v tem delu letošnje sezone zagotovo zaslužimo. Skupaj nam bo zagotovo uspelo.« je zaključil Šol.

Srečanje med RK Maribor Branik in MRK Krka se bo v mariborski Dvorani Tabor v petek 23. novembra pričelo ob 18. uri in 45 minut.