You are currently viewing Zmaga na zadnji domači tekmi v sezoni
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

V dvorani Tabor je na sporedu zadnja domača tekma RK Maribor Branik v sezoni 2020/21. Vijoličasti se merijo z RD Butan plin Izola, po prvem polčasu pa vodijo z 12:11.

Prvi gol na tekmi je dosegel Jan Hočevar, nato pa Mariborčani v uvodnih šestih minutah niso več premagali nasprotnega vratarja. Izola je to izkoristila in povedla s 3:1. Maribor se je nato prebudil in hitro poskrbel za nov preobrat. V 11. minuti je za 4:3 zadel Tadej Sok, svoj šov pa je imel v prvem polčasu Jure Hedl, ki je bil v tem delu igre natančen kar petkrat. V zadnjih 10 minutah prvega dela so Mariborčani ves čas narekovali ritem igre, a nikakor niso uspeli povesti s +3. Kapetan Sok, ki se bori za prvo mesto na lestvici strelcev lige je žal dvakrat zapravil 7-metrovko, Mariborčani pa so prvi polčas na koncu vseeno dobili z 12:11. Ob zvoku sirene je izid polčasa s pravo mojstrovino postavil Filip Rakita.

V drugem delu so Izolani držali ritem z Mariborom samo v uvodnih petih minutah, v 36. minuti pa je Rakita vendarle zadel za vodstvo domačih s +3. Gostitelji so stopnjevali ritem in v zadnjo četrtino obračuna vstopili z izidom 20:15. Varovanci Siniše Markote so nato prednost brez večjih težav zadržali in jo v zadnjih 10 minutah še povišali. V 52. minuti je najprej prazno mrežo zatresel Sok, dve minuti zatem pa je bil natančen še Nejc Planinšek, ki je poskrbel za prednost sedmih golov (26:19). Markota je nato v igro poslal mladega vratarja Milačića in Lasico. Slednji je dosegel svoja prva zadetka v članski konkurenci, tekma pa se je končala z izidom 29:25.

Prvi strelec tekme je bil Marko Nikolić (8 golov), pri Mariboru pa sta jih po 5 dosegla Sok in Hedl. Jure Hedl je bil izbran za igralca tekme.

Siniša Markota, RK Maribor Branik: Z igro v prvem polčasu nisem zadovoljen. Izola je igrala na dolge napade, nam pa je po 35 sekundah v obrambi vedno padla koncentracija. Gostje so to znali izkoriščati. V napadu smo se prav tako mučili, zapravili dve 7-metrovki in zgrešili nekaj zicerjev. S tem smo Izoli dali možnost in upanje, da danes pride do zmage. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo zaigrali zares, da pridemo do prednosti in da lahko v igro vstopijo tudi mlajši igralci. Drugi polčas smo odigrali dobro in zasluženo zmagali. Izoli bi ob tem čestital za korektno odigrano tekmo.

Peter Božič, RD Butan plin Izola: Poškodbe so se vsekakor poznale, a to nam ne sme biti izgovor. Imeli smo svoje priložnosti, čeprav je Maribor nadzoroval rezultat, a smo nato sami z izgubljenimi žogami delali to razliko. Če ti pri križanju pade žoga na tla, je to vedno lahek protinapad za tekmeca in s tem se sam spraviš v podrejen položaj. Mi si tega z našo trenutno zasedbo ne moremo dovoliti. Fante moram pohvaliti za borbo do konca, za željo, ki so jo prikazali, ampak enostavno ni šlo. Veliko fantov je prvič v situaciji, ko se gre za biti ali ne biti, kar se je poznalo. To nam mora biti ena šola za naprej.

14. krog lige NLB:
RK Maribor Branik
– RD Butan plin Izola 29:25 (12:11)
Maribor: Milačić 2, Lorger 8; Pungartnik, Zupanič, Planinšek 4, Veselinović 2, Sok 5, Hočevar 1, Miličević 3, Blagotinšek, Rakota 4, Budja 2, Hedl 5, Golik, Žabić 1, Lasica 2.
Izola: Kocjančič 7, Postogna 2; Jurič, Brumen 4, Smej, Gorela 5, Poberaj 2, Nikolić 8, Pernovšek 1, Demšar, Božič, Mijatovič, Peharc 3, Bekrič 2.