You are currently viewing Celjani šele v končnici strli pogumen Maribor
  • Post category:Novice

11. krog lige NLB je prinesel obračun, ki smo ga z nestrpnostjo pričakovali. V dvorani Tabor so gostovali aktualni prvaki iz Celja. Štajerski derbi je bil izjemno napet vse do konca, zmage pa so se žal razveselili gostje (28:31).

Začetek tekme je nakazal dobro dnevno formo varovancev Luke Žvižeja. Predvsem igra v obrambi je bila v uvodnih minutah na zavidljivi ravni. Po šestih minutah smo vodili z 2:1, odlično pa igrali tudi v nadaljevanju prvega polčasa. Naša ekipa je odlično parirala favoriziranemu tekmecu, ki je prvič za dva gola povedel šele v 23. minuti (9:11). V zaključku prvega polčasa smo imeli priložnost za nov preobrat, a so gostje uspeli zadržati minimalno prednost in na odmor odšli z vodstvom 14:15. V prvem polčasu je z osmimi goli blestel Filip Jerenec, v pomembnih trenutkih pa sta se izkazala tudi mlada vratarja Luka Zupančič in Denis Strašek.

V drugem delu se je tekma nadaljevala v podobnem slogu. Naši fantje so vztrajali z borbenostjo v obrambi in potrpežljivostjo v napadu. Nagrada je prišla v 37. minuti, ko je Nejc Planinšek zadel za preobrat in vodstvo z 19:18. Tri minute pred tem je pri gostih predčasno s tekmo končal Ante Ivanković, ki je zaradi grdega prekrška nad Jerencem prejel rdeči karton. V naslednjih minutah so aktualni prvaki dosegli nekaj zaporednih golov, tako da so v 45. minuti vodili z 21:24. To je bila do tega trenutka najvišja prednost na tekmi. Kmalu zatem so Celjani uspešno izkoristili nesrečno izključitev Anžeta Blagotinška in pred zadnjimi desetimi minutami povedli z 22:27. V sami končnici tekme so prvaki zadržali priigrano prednost in uspešno odbili še zadnji nalet Maribora, ki ga je z dvema zaporednima goloma izvedel prvo ime tekme, Filip Jerenec. Končni izid napetega štajerskega derbija 28:31.

Za igralca tekme je bil izbran Matic Suholežnik, prvi strelec obračuna pa je bil z 11 goli Filip Jerenec.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Sam nasprotnik je bil dovolj velika motivacija. V goste je prišel državni prvak, ekipa, ki igra v ligi prvakov. Na takšnih tekmah je potrebno uživati in skušati igrati najbolje možno ter nasprotnika prisiliti v borbo za točke. Dobro smo se upirali, a za nas je najbolj pomembno, da so se nekateri naši igralci prebudili. Upam, da bomo v naslednje tekme, za nas tiste prave in izredno pomebne, šli prebujeni. S teh tekem bomo skušali iztržiti čim več točk in se počasi tudi povzpeti po lestvici navzgor.

Alem Toskić, RK Celje Pivovarna Laško: Maribor očitno bolje igra proti močnim nasprotnikom in takrat pokaže tiste predstave, ki bi jih potreboval na tekmah, kjer bi morali zmagati. Kot vedno so bili proti Celju motivrani, tu igra tudi veliko naših igralcev. Mi smo zaradi ritma sobota – sreda nekoliko utrujeni, ampak te tekme v domači ligi moramo zmagovati. Igralci so danes dali vse od sebe, morda smo naredili preveč napak. To moramo popravljati, gremo naprej, saj nas že čez dva dni čaka nova tekma.

Prenos v živo:

11. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Celje Pivovarna Laško 28:31 (14:15)
Maribor: Zupančič 4, Lorger, Strašek 6; Planinšek 4, Jezernik, Sok 1, Kovačec 2, Jerenec 11, Košec 1, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Kačičnik, Budja 2, Razgor 5, Hedl, Grobelnik.
Celje: Bojić, Belkaied, Gaberšek; Strmljan 5, Knez, Mazej 4, Cokan, Antonijević, Ivanković, Janc 1, Muhović, Žabić, Mlakar 4, Vlah 6, Martinović 1, Suholežnik 8.