You are currently viewing Pred nami je tekma z RK Celje Pivovarna Laško
  • Post category:Novice

V 11. krogu lige NLB bo RK Maribor Branik v dvorani Tabor gostil aktualnega prvaka, RK Celje Pivovarna Laško. Štajerski derbi je na sporedu v soboto, 3. decembra, ob 17. uri.

Gre za tekmo, ki jo vsako sezono z nestrpnostjo pričakujemo. Celjani bodo v dvorano Tabor prišli v vlogi favorita, ob tem pa bi se lahko z zmago vrnili nazaj na vrh lestvice lige NLB. Naša ekipa se izredno veseli štajerskega derbija in bo v tekmo vstopila zelo motivirana.

Pri aktualni prvakih, ki v tej sezoni znova igrajo tudi v elitni Ligi prvakov, v državnem prvenstvu v napadu najbolj blesti Aleks Vlah (10 tekem, 52 golov), Alem Toskić pa ima sicer v svoji zasedbi številne kakovostne posameznike.

Ekipa je pod vodstvom Luke Žvižeja ves teden zavzeto trenirala, glavna želja pa je, da se v soboto prikažemo v boljši luči kot v zadnjem krogu ter skušamo zaigrati podobno kot na gostovanju v Ribnici.

Za napoved je poskrbel Vid Kačičnik: “Vzdušje v ekipi je sproščeno. Misim, da s soigralci že od začetka sezone nestrpno čakamo to tekmo s Celjem. Dali bomo vse od sebe od prve sekunde, saj mislim, da je to edini način, da lahko pariramo favoriziranim Celjanom.”

Vabljeni vsi v dvorano Tabor, se vidimo v soboto ob 17. uri. Gremo Maribor!