You are currently viewing Uspešen začetek sezone
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je uspešno pričel sezono 2018/19. Na zahtevnem gostovanju v Dobovi so namreč dosegli zmago z rezultatom 23:28.

Liga NLB – redni del 1. krog, Športna dvorana Dobova, 07.09.2018,sodnika: Brstin Kavalar in Uroš Nahtigal

MRD DOBOVA – RK MARIBOR BRANIK   23:28(11:15)

RK Maribor Branik: Đurica 10 obramb, Štamic, Simonič  obrambe; Žabič, Medved 9(7m-4/4), Celminš 5, Marušič 0(7m-1/0), Sok 1, Šol 3, Jerenec 1, Velkavrh 4, Budja, Jerebie 2 Golik 2, Buneta 1, Štumpfl; Trener: Marko Šibila

MRD Dobova: Leben 11 obramb, Polutnik; Dular, Markušič 4(7m-1/1), Kučič 1, Humek 0(7m-1/0), Bura 5(7m-2/2), Majić 1, Jazbec 3, Zavodnik 2, Krnc, Šušmjara 2, Kunst 2, Sintič 1, Hotko 0(7m-1/0), Novak; Trener: Aleksander Markl

 

7m:  MRD Dobova 5/3, RK Maribor Branik 5/4

Izključitve: MRD Dobova 6 min, RK Maribor Branik 12 min

RK:/

 

Po izenačenih minutah uvodnega srečanja nove sezone v Ligi NLB so si občutno prednost prvi priigrali gostitelji. Slednji so namreč v 9. minuti z golom Luciana Bure povedli 6:3. Nato so vijoličasti zaigrali bolje v obrambi ter bolj odločno v napadu. To je privedlo do tega, da so najprej v 16. minuti z zadetkom Marina Bunete izenačili na 8:8, Niko Medved pa je dve minuti kasneje poskrbel za prvo vodstvo mariborskega Branika na tekmi(8:9). Ob koncu 22. minute je pri rezultatu 9:11 prvo minuto odmora na srečanju zahteval mariborski trener Marko Šibila, ki mu je le dve minuti pri istem rezultatu sledil še domači trener Aleksander Markl. V izteku polčasa so Mariborčani prestavili v prestavo višje ter si pred odhodom na odmor priigrali prednost 4-ih zadetkov(11:15). Po uvodnem zadetku povratnika po poškodbi Žana Šola je sledilo obdobje mariborskega posta. V napadu jim nikakor ni steklo pri tem so storili tudi nekaj tehnični napak preveč, pomagala pa jim ni niti minuta odmora trenerja Šibile na začetku 36. minute. Dorian Markušič je v 42. minuti poskrbel za izenačenje na 17:17, šest minut kasneje pa so rokometaši mariborskega Branika z dvema zaporednima goloma Andrisa Celminša povedli 19:21. Slednji so s prednostjo 2 zadetkov šli tudi v zadnjih 10 minut srečanja, kljub igralcu manj pa so na začetku 54. minute z dvema zaporednima zadetima sedemmetrovkama Nika Medveda ušli na +4(21:25). Ko je Medeved dve minuti kasneje prednost povišal na +5(22:27) je že zadišalo po uspešnem začetku nove sezone. Za miren zaključek tekme je 3 minute pred koncem pri istem rezultatu zadnjo minuto odmora vzel mariborski strateg Šibila, Medved, ki je v zaključku tekme uprizoril pravo simultanko, pa je zadel za 22:28. Do konca tekma smo videli le še en zadetek Dobove, rokometaši mariborskega Branika pa so se lahko zasluženo veselili prvih točk v novi sezoni.

Izjave:

Marko Šibila, trener RK Maribor Branik: Mi smo si ti dve točki močno želeli in se tudi hkrati zavedali, da nas čaka težka preizkušnja. Vsako gostovanje je velik izziv še posebej v tako zelo izenačeni konkurenci. Dobova ima zelo kakovostno moštvo in samo z maksimalnim pristopom smo lahko prišli do uspeha. Čestital bi vsem igralcem, ki so danes pustili srce na igrišču ter pokazali svoje znanje in sposobnosti. Za to zmago je prav tako zasluženo celotno vodstvo kluba in strokovni štab, ki dela z moštvom. Mislim, da smo lahko zadovoljni s prikazanim. Začeli smo zelo dobro, tako kot smo si želeli, že čez nekaj dni pa je pred nami nova zahtevna preizkušnja s Koprom.