You are currently viewing V soboto gostujemo pri RD LL Grosist Slovan
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 17. krogu lige NLB bo RK Maribor Branik gostoval na Kodeljevem. Nasprotnik varovancev Luke Žvižeja bo RD LL Grosist Slovan.

Gre za ponovitev tekme osmine finala Pokala Slovenije, na kateri smo se razveselili zmage po podaljšku. Strokovni štab je za nov izziv pripravil načrt, da bi se tudi tokrat domov vrnili s polnim izplenom.

Slovan ima pred nami na lestvici tri točke prednosti, ekipo pa vodi nekdanji selektor Slovenije in tudi naš nekdanji trener Boris Denić. Tudi v tej sezoni je v napadu pri Slovanu najbolj nevaren Aleksa Tufegdžić (15 tekem, 93 golov).

Za napoved sobotnega obračuna je poskrbel Filip Jerenec, ki je na zadnji tekmi proti Kopru vpisal devet golov: “Kljub naši zmagi na zadnji medsebojni tekmi bi rekel, da sta ekipi zelo enakovredni. Mislim, da bo v soboto odločilo to, katera ekipa bo bolje prenašala ves pritisk okrog borbe za obstanek v ligi. Tekma bo po moje precej počasna, dokler bo izid izenačen si ne bo nihče upal preveč tvegati. Če bo tekma izenačena do same končnice, bo na koncu odtehtala tudi sreča in pa sproščenost v zadnjih minutah.”

Tekma je na sporedu v soboto ob 18:30, zagotovljen bo spletni prenos. Gremo Maribor!