You are currently viewing Jerenec in Velikavrh rešetala izolsko mrežo za četrto zmago sezone
  • Post category:Novice

Mariborski rokometaši so v 20. krogu lige NLB gostovali na Obali pri zadnjeuvrščenemu moštvu tekmovanja, RD Butan plin Izola, in iztržili zelo pomembni točki. Zmaga z izidom 28:23 je igralce Branika ohranila v igri za obstanek, saj za Slovenj Gradcem zaostajajo za 4 točke.

Mariborski rokometaši so v tekmo vstopili silovito in si že po desetih minutah priigrali prednost 7:3. Blestel je Tadej Sok, ki je v teh prvih minutah srečanja zbral tri zadetke. Da se je v Izolo prišlo zmagat, ne pa samo igrat, je dokazala agresivna igra, s katero so si varovanci Davorja Rokavca že do devete minute dvakrat prislužili dvominutno kazen. Odsedela sta Julian Ernest Jerebie ter Sok.

Za domače je mrežo v tem delu srečanja polnil Ilija Petrović, ki je do polovice prvega polčasa zbral tri zadetke, enega tudi s sedmih metrov. Sledila je minuta odmora, po kateri so se domači odločili za spremembo v vratih. Jasmina Hušića je zamenjal Luka Logar, Rokavcu pa je skrbi povzročila že druga izključitev Jerebieja.

Vijoličasti so Izolane do 20. minute pridno držali na 3 oziroma 4 golih razlike, z golom Soka v 23. minuti pa je prednost prvič narasla na pet golov (7:12) in takšna ostala tudi do glavnega odmora. Najboljši strelec Branika v prvem delu je bil s štirimi zadetki Sok, blestel pa je tudi vratar Mark Ferjan, ki je do odmora zbral 7 obramb.

V drugem polčasu se je prednost ob odličnih obrambah Ferjana in razpoloženih igralcih v napadu hitro začela debeliti in že po desetih minutah narasla na +9 (13:22), vtis je pokvarila le tretja izključitev in rdeči karton Madžaru Jerebieju.

Izolani so prednost še najbolj stanjšali osem minut pred koncem, ko so po golu Petra Božiča znižali na štiri razlike (21:25), a ko je dve minuti do konca nato Jerenec zadel za 21:28, je bilo dvomov o zmagovalcu konec.

Najboljša strelca tekme sta bila Andraž Velkavrh in Filip Jerenec s po sedmimi zadetki, pri domačih sta jih po šest dala Petrović in Gačević. Naslednja tekma vijoličaste čaka 6. marca doma proti Dobovi, potem pa za konec sledi še gostovanje v Škofji Loki.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Dobro smo pripravili obrambo, se držali dogovora v prvem polčasu, na koncu je bilo nekaj panike, a smo zdržali. Napad je, kljub temu, da nismo imeli levičarja na desnem zunanjem, funkcioniral dobro, saj smo si počasi ustvarjali napade. Rekel bi, da je bila to z naše strani ena taka, zelo pametno odigrana tekma.

20. krog Lige NLB:
RD Butan plin Izola – RK Maribor Branik 23:28 (9:14)
RD Butan plin Izola: Hušić (3 obrambe), Alessio (1) in Logar (4); Jurič 2, Božič 3, Brumen 1, Zorič-Stepančič, Gačević 6, Gašperšič 1, Poberaj, Petrović 6, Miklavec, Nikolić, Čolić 3, Beganovič 1.

RK Maribor Branik: Ferjan (11 obramb) in Kocjančič (2); Dosedla, Puc, Planinšek, Sok 4, Hočevar, Jerenec 7, Miličević 2, Velkavrh 7, Ranevski, Budja 4, Jerebie 1, Golik 1, Sivka.

Foto: Vasja Kozelj