You are currently viewing Rokavec pred gostovanjem v Izoli: V boju za točke bomo dali od sebe vse
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaše mariborskega Branika v soboto čaka tekma 20. kroga Lige NLB. Vijoličasti se bodo na Obali srečali z zasedbo RD Butan plin Izola.

Za Mariborčane je tekma z zadnjeuvrščeno ekipe Lige NLB zelo pomembna, saj bi se lahko z zmago nekoliko približali mestom, ki zagotavljajo obstanek v ligi. Vijoličasti imajo po 19 krogih na svojem računu sedem točk, za desetim Slovenj Gradcem pa zaostajajo za šest točk. Ekipa se zaveda priložnosti, zato lahko v soboto ob 19. uri pričakujemo odločno igro Maribora, ki bo lovil svojo četrto zmago v sezoni.

Ekipi sta se v tej sezoni že pomerili, tekmo 9. kroga je v dvorani Tabor dobil Maribor, ki je slavil z 31:28. Na omenjeni tekmi je v ekipi Maribora s sedmimi goli izstopal Nikola Ranevski.

Obračun v dvorani na Kraški je na sporedu v soboto, 29. februarja, ob 19. uri. Dvorana bo tokrat zaradi kazni izolskemu klubu zaprta za navijače.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Pripravljamo se najbolje, kot se v teh trenutkih lahko. Ob slabih rezultatih imamo tudi nekaj težav z igralskim kadrom. Po Kljunu in Špeliću sta nas zapustila še Zugan in Kobetić, zato smo še dodatno oslabljeni. Fantje, ki so tukaj bodo zagotovo dali vse od sebe, da se vrnemo med žive. Sobotna tekma je lahko za nas tudi točka preobrata, saj bi se lahko ob ugodnem rezultatu in nekoliko ugodnejšemu razporedu v naslednjih tednih še do konca rednega dela državnega prvenstva približali ekipam, ki so pred nami. V Izolo gremo samozavestni, od sebe bomo dali vse, da bi prišli do pomembnih točk.